Anasayfa > Oyun Haberleri > 4A Games Metro Serisi İçin Planlarını Açıkladı

4A Games Metro Serisi İçin Planlarını Açıkladı

4A Games yeni Metro oyunu üzerinde çalıştıklarını duyurdu. 3 Oyun ve 3 romandan oluşan seri büyük bir hayran kitlesine sahip. Yeni açıklamalar büyük heyecan yaratacak. Detaylar haberimizde.

4A Games geçtiğimiz günlerde paylaştığı bir blog yazısında firmanın gelecek hedeflerine değindi. Serinin Metro Exodus ile bitmeyeceği tahmin ediliyordu. Artyom‘a ne oldu, oyunun hangi sonu gerçekti? Metro 2035‘in bıraktığı yerden hikayeyi sürdüren Metro Exodus oyunseverlerin aklında bir çok soru işareti bırakmıştı. Ayrıca bir süre önce çıkan çok oyunculu haberleri de hayranlarda merak uyandırmıştı. 4A Games‘in yeni açıklamaları gelecekte bu soruların cevaplarını bulacağımızı işaret ediyor.

Metro Multiplayer

 

Metro Exodus Yeni Konsollara Geliyor

Açıklamadan ilk öğrendiğimiz şey yeni nesil konsollara uygun bir Metro Exodus deneyiminin yolda olduğu. Metro Exodus Xbox Series X/S ve PlayStation5‘e çok daha yüksek çözünürlük değerleri, daha hızlı yükleme ekranları ve Ray Tracing desteğiyle geliyor. İlk defa açık dünyaya taşınmış olan Exodus muazzam atmosferlere ve ekosistemlere sahipti. Ray Tracing desteğiyle mağaralar, karlı sokaklar ve yemyeşil ormanların bir görsel şölen sunacağından şüphemiz yok.

Yeni Metro Oyunu Çok-Oyunculu mu Olacak?

Saber ile partnerliğinin meyvesini almayı amaçlayan 4A Games, Metro evreninin derinliğini artıracak bir çok oyunculu projesi planlıyor. Stüdyonun sitesinde paylaştığı blog yazısı bir süredir merak edilen soruya cevap niteliğinde. “Küçük bir stüdyo olarak bu tutkulara asla gerekli muameleyi verebilecek durumda olmadık. Fikirlerimiz asla prototip aşamasından ileri gidemedi. Fakat artık Saber‘ın çevrimiçi oyun deneyimi ile birlikte Metro dünyasını deneyimlemek için yeni bir yol sunacak çok oyunculu konseptleri keşfediyoruz.

Tek oyunculu oyunların çok oyunculu özelliklere sahip olmasına şüpheyle yaklaşan oyuncular için ise modun oyun evreniyle bağlantılı olacağına garanti veriliyor. “Çok oyunculu lafını duyduklarında endişelenen hayranlarımızın olduğunu biliyoruz. Bu sebeple bu konuyu doğrudan ele alıp bu keşfin hedefleri ve prensipleri hakkında konuşmak istedik. En başta şunu söyleyelim, endişelerinizden haberdarız. Çok oyunculu projesine kutu işaretleme egzersizi olarak ya da bir trende atlamak için yönelmiyoruz. Kreatörler olarak Metro evreninde tamamen mantıklı olacak bir çok oyunculu deneyim keşfetmek istiyoruz.

4A Games‘in bir diğer sözü ise çok oyunculu mod üzerinde çalışmak adına hikayenin bir kenara atılmayacağı. Stüdyo, çok oyunculu projesine kendini adayacak bir takım kurmak için Saber partnerliğinden destek alacak. Ayrıca şunu belirtelim, daha her şey için çok erken olduğundan bunlar sadece fikirden ibaret. Stüdyo yeni oyunun tamamen çok oyunculu veya hem tek hem de çok oyunculu olacağına dair hiçbir kesinlik vermiyor.

Daha Gelişmiş Bir Oyun Motoruna Sahip

Yeni Metro‘nun özelliklerine değinirsek 4A Games birkaç detaydan bahsediyor. “Bu bir sır değil, yeni Metro oyunu üzerinde çalışmaya çoktan başladık. Son 15 yılda öğrendiklerimizle oyun motorumuzu revize ettik, sonraki oyun 9. Nesil konsollar ve bilgisayar için çıkacak.” Ayrıca stüdyo, daha fazla hikaye odaklı deneyimler için kendilerini tek oyunculu moda adadıklarını da belirtiyor. 4A Games‘den gelen detaylar şimdilik bu kadar olsa da ilerleyen zamanlarda daha detaylı açıklamalar görmek mümkün.

Hakkında Dilara Yıldırım

Oyunlara olan ilgisi henüz 6 yaşındayken başlamış bir Metal Gear hayranı. Son zamanlarda da Steam'in sömürgesi altına girmiş, oyun koleksiyonculuğu hayalleri olan basit bir Dilbilim öğrencisi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir