Anasayfa > Oyun Haberleri > Activision Blizzard CEO Bobby Kotick Mahkemeye Çağrıldı

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick Mahkemeye Çağrıldı

Activision Blizzard CEO Bobby Kotick mahkemeye çağrıldı. Şirketin merkezinde olduğu skandal davalara SEC soruşturması da katıldı.

CEO Bobby Kotick‘in de aralarında bulunduğu şirketin yönetim kurulu tam mercek altına alınacak. Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, şirketin yönetim kurulu arasında geçen  diyalogları incelemeye alacak.

İnceleme talebinin arkasında ise işe alım, ayrılık anlaşmaları ve lider konumda yer alan yetkililerin kayıtları yer alacak. Araştırılan konulardan biri de çalışanlar arasında gerçekleşen taciz olaylarının rapor edilip edilmemesi olacak. SEC’in soruşturmada bileşen olan isimlerin mahkemeye çağrılması için gerekli evrakları sunduğu belirtildi.

Skandal olaylarla anılan şirketin başındaki isim ise konuya dair bir açıklama yaptı. Yetkililer ile tam işbirliği içinde olacaklarını belirten Kotick, resmi internet sitesi üzerinden yapılan basın açıklamasında bir demeç verdi.

“Şirketimizi çalışmaya en uygun ve en ayrılık gözetmeyen iş ortamlarından biri yapmakta kararlıyız. Şirketimizde ayrımcılığa, tacize ve eşitsizliğin hiçbir türüne yer yoktur. Yetkililerle buna tam inancımız da dahil olmak üzere çalışacağız ve geçmişte kalan iş ortamı sorunlarını gözden geçireceğiz. Eş zamanlı olarak var olan tüm bileşenlerimizle çalışmak en iyi ortamı sunduğumuzdan emin olacağız. İş ortamını ilgilendiren tüm problemleri de tam gerçekliği ve şeffaflığıyla ortaya çıkarmaya hazırız.

-Activision Blizzard CEO Bobby Kotick”

Bu açıklamada belirtilenlerin aksine geçtiğimiz günlerde şirketin yetkililerle dürüstlük çerçevesinde çalışmadığı da belirtilmişti. Buna rağmen firmanın cevabı ise her isteği yerine getirdikleri yönünde olmuştu.

Skandal Davalar Sürüyor

İki ay önce şirket dava edilmiş ve çalışma ortamının taciz ve ayrımcılığı besleyen bir sistemle yürütüldüğü iddia edildi. Öyle ki erkek çalışanların sürekli alkol aldığı gün içerisinde kadın çalışanları fiziksel olarak taciz ettiği ortaya çıktı. Bill Cosby temalı bir ortamın dahi bulunduğu, kabus gibi bir taciz ortamının sistematik bir şekilde işlediği de detaylar arasında yer aldı.

Bunun üzerine Blizzard çalışanları bir eylem başlattı ve bu süreçte Blizzard CEO’su J. Allen Brack 3 Ağustos’ta şirketle yollarını ayırdı. Aynı gün küresel insan kaynakları bölümünün başında yer alan Jesse Meschuk da ayrılığını duyurdu. Kendisi taciz olaylarını bilip anlatmamakla suçlandı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir