Anasayfa > Oyun Haberleri > Amazon’un MMO Oyunu New World Ağustos Ayına Ertelendi

Amazon’un MMO Oyunu New World Ağustos Ayına Ertelendi

Amazon tarafından geliştirilen MMORPG oyunu New World çıkış tarihi değiştirildi. Oyun 31 Ağustos’ta çıkış yapacak.

Amazon’un video oyun dünyasındaki bir sonraki adımı New World bir kez daha ertelendi. Bu yılın ağustos ayında çıkması planlanan yapımın açık beta süreci da haziran ayında başlayacak.

Oyunu geliştiren stüdyo ise erteleme hakkında açıklama yaptı:

“Oyunun piyasaya sürüldüğünde barındırması gereken önemli kısımlar üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Eklemek istediklerimiz daha belirtilen çıkış tarihine dek hazır olamayacaktı. Bunu aklımızda bulundurarak New World çıkış tarihi için 31 Ağustos 2021‘i belirledik. Bu ekstra süreç içerisinde oyuna büyük çapta iyileştirmeler yapacağız ve dünyayı Aeternum’un kıyılarına davet etmeden önce yapımı elden geçireceğiz.”

New World çıkış tarihi bu açıklama ile beraber 31 Ağustos 2021 olarak güncellendi. Geliştirici ekipte oyun direktörü koltuğundan bulunan Scot Lane ise hem bir makalede hem de bir videoda oyunun biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu belirtti.

Açıklamaların yanı sıra oyun için bir geliştirici videosu da yayınlandı. Video Play New World adlı oyunun resmi YouTube kanalında görücüye çıktı.

Amazon geçtiğimiz aylarda Crucible adlı yapımı piyasaya sürmüş fakat oyunun sunucuları kasım ayında kapatılmıştı. Crucible’da yaşanan süreci tekrar yaşamak istemeyen dünya devi New World üzerine yoğunlaşmış durumda.

Son dönemde art arda gelen erteleme kararlarının ardında yatan sebeplerden biri de Cyberpunk 2077’nin çıkış süreci oldu. CD Projekt Red’i hukuki boyutta oldukça yıpratan oyunun çıkışı şirketin imajına da büyük oranda zarar verdi. Oyun dünyasına örnek olan bu durum yeni yapımların yapım süreçlerine de ışık tuttu.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir