Anasayfa > Oyun Haberleri > Ankara Üniversitesi Espor Topluluğunca Düzenlenen Anka-Con Başlıyor!

Ankara Üniversitesi Espor Topluluğunca Düzenlenen Anka-Con Başlıyor!

Ankaralı oyunseverleri yakından ilgilendiren bir haberimiz var. Ankara Üniversitesi Espor Topluluğu tarafından düzenlenen Anka-Con ile 3 gün boyunca eğlenceye doyacağız.

Bilen bilir, Ankara ülkemizin başkenti olsa da pek çok konuda olduğu gibi etkinlikler konusunda üvey evlat muamelesi görür. İlde zaten genelde üniversite kulüplerinin çabalarıyla sürdürülen cosplay ve oyun etkinlikleri de pandemi sebebiyle iyice sekteye uğramıştı. Yeniden açılma sürecine girdiğimiz bu günlerde ise biz oyunseverlerin imdadına Ankara Üniversitesi Espor Topluluğu tarafından düzenlenen Anka-Con yetişiyor. 6, 7 ve 8 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan etkinlik tamamen ücretsiz ve dışarıdan katılımlara da açık.

Peki Anka-Con’da Bizleri Neler Bekliyor?

Ankara Üniversitesi Güneş Meydanı‘nda düzenlenecek olan etkinlikte keyifli bir cosplay yarışması, cosplay atölyeleri, FRP oyunları, espor turnuvaları ve influencer söyleşilerine ek olarak daha pek çok etkinlik bizleri bekliyor olacak. Katılımcıların yeteneklerini sergileyecekleri cosplay yarışmasında jüri koltuğunda ülkemizin önemli cosplay sanatçıları Melodi Kızılgün, Kerro Cosplay, Eda Karadoğan ve Nurbike Erbek oturacak. Bireysel yarışmanın ödül havuzu ise tam 4,250 TL. Grup yarışmasının birincisi ise 1,000 TL‘lik ödülün sahibi olacak. Influencer söyleşilerinde ise oyun dünyasının sevilen isimlerinden olan Dora “Stratera” Özsoy, Tolgahan “Oyunbros” Türkben ve Kasım “Holythoth” Polat katılımcılar ile bir araya gelecek. Kısacası Ankara üç gün boyunca oyuna doyacak! Tekrar hatırlatmak gerekirse Anka-Con 6, 7 ve 8 Mayıs tarihleri arasında, Ankara Üniversitesi Güneş Meydanı‘nda, katılım tamamen ücretsiz ve herkese açık bir biçimde düzenlenecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir Yorum

  1. Bayram tatilinde yapılması hiç mantıklı olmamış bence. Başka bir tarihte olsa daha çok kişi çekerdi eminim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir