Anasayfa > Oyun Haberleri > Anthem Reboot Resmi Olarak İptal Edildi

Anthem Reboot Resmi Olarak İptal Edildi

BioWare ve EA’nın Anthem’i tamamen elden geçirmeyi hedefleyen projesi Anthem reboot iptal edildi. Anthem NEXT hakkındaki detaylar haberimizde.

Duyurulduğundan bu yana sancılı bir süreç geçiren Anthem hakkında geçtiğimiz yıl yeni bir süreç ortaya çıkmıştı. Geliştirici ekip Anthem 2.0 ya da Anthem NEXT adı altında oyunu baştan aşağı elden geçirmeyi planlıyordu.

Fakat Anthem reboot projesinin başındaki isimden gün içerisinde yeni bir duyuru geldi. Christian Dailey projenin iptal edildiğini ve Anthem’in yenilenmeyeceğini ifade etti. BioWare elindeki zaman ve kaynaklarını Dragon Age, Star Wars: The Old Republic ve Mass Effect için kullanacak.

22 Şubat 2019’da çıkış yapan Anthem ise ikinci yaşına girdi. Sürecin en başından beri BioWare ekibinin bu projenin arkasındaki isim olması akılları kurcalıyordu. Oyunun oynanış fragmanı bile oyuncu kitlesinde alay konusu olmuş ve oyun çıkış yaptığında da sunucuları çökmüştü.

Anthem’in üzerindeki kara bulutların Anthem NEXT ya da Anthem reboot projesiyle dağıtılması planlanıyordu. Fakat BioWare ve EA’nin ortak kararı olan proje iptal edildi. Anthem düzenli olarak güncelleme almaya ve desteklenmeye devam edecek. Oyunu halihazırda oynayan ve heyecanla yeni projeyi bekleyen bir oyuncu kitlesinin bile iptal kararını mantıklı bulacağını düşünüyoruz. Sonuç olarak ekip çok daha sağlam ve köklü oyun serileri olan Dragon Age ve Mass Effect’e odaklanacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir