Anasayfa > Oyun Haberleri > Apple Arcade Üzerinden Oynanabilecek 6 İlginç Oyun

Apple Arcade Üzerinden Oynanabilecek 6 İlginç Oyun

Apple’ın üyelik tabanlı oyun hizmeti Apple Arcade 100’ün üzerinde oyun vaad ediyor. İşte Apple Arcada üzerinden oynanabilecek 6 ilginç oyun.

Üyelik tabanlı oyun hizmetlerinin popülerleşmesi üzerine, teknoloji devleri teker teker bu piyasada şanslarını deniyor. Apple da, yaklaşık sekiz ay önce Apple Arcade isimli projesini duyurmuştu. Platform üzerinde an itibariyle 120 tane oyun var ve sayısı her geçen gün artıyor. İşte ülkemizde de hizmet gösteren Apple Arcade‘de oynayabileceğiniz altı ilginç oyun.

The Artful Escape

the artful escape apple arcade oyun

Annapurna Interactive tarafından geliştirilen oyunda, gitar dehası Francis Vendetti karakterini oynuyoruz. İlk defa performans sahneleyeceği gecede, Francis kendini saykodelik bir ruh halinde buluyor. Oyun boyunca, çeşitli kültürlerden efsaneleri ve zaman zaman da kendi hayal gücünü yenmesi gerekiyor.

Beyond a Steel Sky

beyond a steel sky apple arcade oyun

Revolution Software tarafından geliştirilen Beyond a Steel Sky, Apple Arcade içerisindeki ilgi çekici oyunlardan bir tanesi. Oyun, Beneath a Steel Sky isimli oyundan 10 sene sonra gerçekleşen olayları konu alıyor. Bu yapay zeka ütopyasında amacımız, Robert Foster isimli mühendise, kaçırılmış bir çocuğu bulması için yardım etmek.

Fantasian

fantasian apple arcade oyun

Animeseverler, Fantasian’ı çok sevecekler. Final Fantasy ve bir çok JRPG türü oyunda çalışmış olan Hironobu Sakaguchi imzalı oyun, heyecanla beklenen Apple Arcade oyunlarından bir tanesi. Oyunla ilgili gelişmeler ve çizimler, geliştiricinin sosyal medya hesaplarından takip edilebilir.

HitchHiker

hitchhiker

Mad About Pandas gibi muhteşem bir isme sahip geliştiricilerin elinden çıkan HitchHiker, oldukça ilginç bir puzzle oyunu. Oyunda kendisiyle ilgili hiçbir şey hatırlamayan bir otostopçuyu oynuyorsunuz. Otostop çekerken çözdüğünüz bulmacalar, karanlık gerçekleri ortaya çıkarabilir.

The Pathless

the patless

The Pathless Apple Arcade’e gelmesi beklenen en ilgi çekici oyun. Apple Arcade dışında da iyi bir ticari başarıya sahip olan oyunda, Hunter isimli bir savaşçı ve onun kartalı ile birlikte yola çıkıyoruz. Amacımız ise, karanlık ve yozlaşmış ruhları avlamak. Oyunun, Giant Squid firmasından çıkan Abzu isimli oyunun devamı niteliğinde olduğunu da hatırlatalım.

Proxi

proxi

Arkasında Will Wright ismini barındıran oyun, Gallium Artists tarafından yapılan yapay zeka tabanlı bir simülasyon oyunu. Sims konseptini andıran oyunda, ev değil beyin inşa ediyoruz. 3D olan yyunda, yapı taşı olarak anılarımızı kullanıyoruz.

Hakkında Ezgi Çetin

Ezgi Çetin bağımsız bir oyun geliştirici ve Savebutonu yazarıdır. 29 yaşında ve bir kedi annesidir. En sevdiği oyun Tetris.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir