Anasayfa > Oyun Haberleri > Arma 3 Görüntüleri Ukrayna-Rusya Savaşına Ait Sanıldı

Arma 3 Görüntüleri Ukrayna-Rusya Savaşına Ait Sanıldı

Sanbox askeri simülasyon oyunu olan popüler yapım Arma 3’e ait çatışma sekansları gerçek sanıldı. Çeşitli sosyal medya platformlarında Arma 3 görüntüleri, Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat’ta patlak veren savaşa ait çatışma anları olarak yansıtıldı. 

11 bit studios’tan Ukrayna’ya Maddi Destek Geldi

Arma 3‘e ait pek çok görüntü savaşın başından beri gerçek görüntüler olarak servis ediliyor. Bunların ne kadarı iyi niyetle yapılan büyük hatalar ne kadarı bilerek ve isteyerek yapılan manipülasyonlar bilemiyoruz ancak bildiğimiz bir şey var ki Arma 3, ne zaman ülkemiz ve dünya askeri gerilimlerle, çatışmalarla yüz yüze gelirse ortaya çıkıyor ve ne kadar başarılı bir simülasyon oyunu olduğunu kanıtlıyor.

İspanya Medyası, Arma 3 Kurbanı Oldu

İspanya’nın ulusal televizyon kanallarından “MSM”, Arma 3‘e ait görüntüleri Rus Hava Kuvvetleri, Ukrayna köylerine saldırıyor. gibi ifadelerle servis etti. Facebook‘ta ve YouTube Shorts‘ta Ukrayna-Rusya savaşına ait gerçek görüntüler olarak paylaşılan ve çokça yayılan bu videonun İspanyol ekranlarında böyle servis edilmesi üzerine çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi.

İspanyol gazetecileri mağdur eden videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

https://www.youtube.com/watch?v=Ihjdjz7vzug

Oyunda Düşürülen Uçağı Rus Uçağı Sandılar

Kendini Doğu Avrupa’nın en büyük medya kuruluşu olarak tanıtan NEXTA, Arma 3‘e ait görüntüleri, Ukrayna pilotlarının bir Rus savaş uçağını düşürdüğü gerçek görüntüler olarak servis etti.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1497717073983770634

Atılan bu tweet’ten sonra pek çok Arma 3 oyuncusu bu görüntünün oyuna ait olduğuna dair NEXTA‘yı ikaz etti. Ancak Doğu Avrupa’nın en büyük medya kuruluşu henüz bu yanlışlığı düzeltmiş değil.

İyi niyetli olsun veya olmasın bu tür komik hatalar Ukrayna tarafının güvenilirliğine gölge düşürüyor. Bu iki örnekte de Ukrayna‘nın yanında taraf aldıkları belli olan medya kuruluşları bu yaptıklarıyla Ukraynalıları töhmet altında bırakıyorlar.

Türk Medyası da Aynı Hatayı Yapmıştı

2017 yılında Türkiye‘nin en doğru, tarafsız ulusal haber kanalı A Haber de aynı hataya düşmüş, Arma 3‘e ait görüntüleri Atak Taarruz Helikopterinin PKK‘lı teröristleri etkisiz hale getirdiği görüntüler olarak servis etmişti.

 

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir