Anasayfa > Oyun Haberleri > Assassin’s Creed Valhalla Oyuncuları Ubisoft’a Tepki Gösterdi

Assassin’s Creed Valhalla Oyuncuları Ubisoft’a Tepki Gösterdi

Ubisoft’un başı dertte. Assassin’s Creed Valhalla mikro ödemeleri ve oyun içi satın alımlar oyuncuları kızdırdı. Detaylar haberimizde.

Assassin’s Creed Valhalla serinin en başarılı çıkış yapan oyunlarından biri oldu ve Ubisoft’un kasasını büyük oranda doldurdu. Buna rağmen firma oyuncuları mikro ödeme yapmaya teşvik ediyor ve oyunun genel yapısı da oyuncuları satın alım yapmaya itiyor. Diğer yandan yeni oyun serinin bir önceki oyunu Assassin’s Creed Odyssey‘e kıyasla daha fazla ücretli ek içerik de barındırıyor.

Oyunu severek oynayan birçok Assassin’s Creed Valhalla oyuncusu Ubisoft’un mikro ödemeler konusunda izlediği politikaya tepki gösterdi. Karakterin özelliklerini yükselten ve oldukça değerli olan birçok ekipman ücret karşılığında oyun içi mağazada satılıyor.

En kaliteli eşyaları oyun içerisinde kazanmak ise büyük bir çaba gerektiriyor. Ubisoft, Assassin’s Creed Odyssey’deki eşya bolluğunu yeni oyunda büyük oranda azaltmış ve kimi kesimlerden bu konuda eleştiri almıştı. Silah ve zırh çeşitliliği konusunda daha mütevazı olan Valhalla’da değerli eşyaları normal oynanışla elde etmek oldukça zor. Oyuncuların büyük bir kısmı oyunun ekipman ve silah algoritmasının oyuncuları satın almaya teşvik etmek için tasarlandığını düşünüyor.

Oyun içi mağazada satılan bu ekipmanlar ise sadece kozmetik amaçlı değil. Listelenen silah ve zırhların çoğu oynanışı büyük oranda etkiliyor. Normal oynanış sürecinde oyuncular ancak 9 adet zırh elde edilebiliyor. Hatta Collector’s Edition sahiplerine bile oldukça sığ düzeyde ekstra içerik sunuluyor. Dolayısıyla oyuncular Assassin’s Creed Valhalla mikro ödemeleri konusunda oldukça kızgın. Halihazırda 60 dolardan satışa çıkarılan bir yapımın oyun içi alışverişlere önem vermesi insanların tepkisine neden oldu. Başta Reddit olmak üzere birçok sosyal medya platformundan Fransa merkezli firma Ubisoft’a eleştiri yağdı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir