Anasayfa > Oyun Haberleri > Battlefield 2042 Çapraz Platform Destekleyebilir

Battlefield 2042 Çapraz Platform Destekleyebilir

Battlefield serisinin yapımcısı DICE; Battlefield 2042 çapraz platform özelliği üzerinde olumlu yönde bakıldığını açıkladı.

Battlefield serisinin yeni oyunu olacak olan Battlefield 2042 için geri sayım devam ederken DICE ve EA tarafından da küçük bilgiler sızmaya devam ediyor. Bu bilgilerden en son dikkat çeken ise Battlefield 2042 çapraz platform ve çapraz profil gelişimi özellikleri üzerinde olumlu yönde düşünülüyor olması.

EA yaptığı açıklamada bu yaz davet alarak oynanabilecek olan Kapalı Beta sürecinde çapraz platform oynanışı ve çapraz profil gelişimi, yani oyunun farklı platformlardaki versiyonlarında aynı profilden oynayabilme özelliğine yakın gözden baktığını söyledi. 128 oyunculuk sunucu özelliği olan platformlar olan PC, PS5 ve Xbox Series X/S arasında olması beklenen çapraz platform için kesin olarak bir şey söylenmese de oyunun çıkışına bu kadar az zaman kalmışken böyle büyük bir özelliği sadece denemek kulağa biraz garip geliyor. Herhangi bir sıkıntı çıkması ve bu özelliğin pratikte düzgün çalışmaması durumunda söz verdikten sonra iptal etme durumunun olmaması için yapılan bir hareket olabilir, tabii bunlar da sadece bir teori.

Battlefield 2042’nin resmi sitesinde yapılan açıklamalara baktığımızda ise yine EA’in yaptığı açıklamalar gibi kesinlikten uzak yorumlar görüyoruz, ancak aynı zamanda da olumlu bakmamız ve de umutlanabileceğimiz gibi açık kapılar da bıraktıklarını görüyoruz. Eğer İngilizcenize güveniyorsanız buradan Battlefield 2042’nin resmi sitesine uğrayabilir ve geliştiricilere sıkça sorulan sorulara ve sahne arkasında yaşanan ve düşünülen ayrıntılara göz gezdirebilirsiniz.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir