Anasayfa > Oyun Haberleri > Bedava CS:GO Oyuncuları, Artık Rekabetçi Maçlara Giremeyecek

Bedava CS:GO Oyuncuları, Artık Rekabetçi Maçlara Giremeyecek

Bedava oynayan, seçkin statüsünde olmayan CS:GO oyuncuları, artık rekabetçi oynayamayacak ve rütbe sahibi olamayacak. Valve, bedava oyunculara bunun dışında da birçok kısıtlama getirdi.

CS:GO, hatırlayacağınız üzere yaklaşık üç yıl önce bedava olmuştu ve iki farklı hesap türünü bizlere sunmuştu. Oyunu parayla satın almış olanlar (veya alacak olanlar) Seçkin statüsüne sahip olmuştu. Seçkin olmayan hesaplar, seçkin hesaplara özel rekabetçi lobilerinde oynayamıyordu. Bunun yanında bu iki hesap türünü ayıran birçok unsur vardı.

csgo bedava rekabetçi

Valve, son aldığı kararla birlikte bu ayrımı biraz daha keskinleştirdi. Yeni güncellemeyle birlikte CS:GO’yu bedava alan oyuncular artık rekabetçi oynayamayacak. Seçkin olmayan hesaptan (bedava) CS:GO oynayan kişiler, bunun yanında oyun sonlarında eşya düşüremeyecek, XP kazanamayacak, rekabetçi oynayamadığı için bir yetenek grubuna sahip olamayacak. Seçkin olmayan hesaplar, belli bir oyun süresinden sonra seçkin statüsüne ulaşamayacak. Oyunu bedava oynayan hesaplar, hâlâ bütün derecesiz modlara erişebilecek ve topluluk sunucularında oynayabilecek.

Seçkin olmayan hesapların bu oyun modlarını yine oynayabilmesi için Rekabetçi, Yoldaş ve Tehlikeli Bölge’ye derecesiz bir mod gelecek. Bu mod tıpkı rekabetçi maçlar gibi oynanacak, fakat oyuncular herhangi bir yetenek grubuna yerleştirilmeyecek. Yine de eşleştirmeler yapılırken oyuncuların yetenek seviyesi dikkate alınacak, böylece maçlar dengelenecek.

Derecesiz oyun lobilerinde yetenek kısıtlaması olmayacak, herkes birbiriyle oynayabilecek. Derecesiz maçlar hem seçkin olmayan hesaplarla hem de derecesiz oynamak isteyen seçkin hesaplarla kurulacak. Dereceli maçlarda ise sadece seçkin statüsüne sahip olan oyuncular bulunacak.

csgo bunny kodu

Valve’in bu değişiklikle ilgili yaptığı açıklama ise aşağıdaki şekilde. Buradan CS:GO’nun resmî güncelleme notlarına ulaşabilir, yapılan diğer ufak değişikliklere de göz atabilirsiniz.

“Bedava sunduğumuz oynanışın yanında yeni oyuncular düşen eşyalara, rütbelere, yetenek gruplarına, ve Seçkin’de oynamak için gereken yola sahip oluyordu. Maalesef ki zamanla birlikte bu faydalar kötü aktörlerin hem yeni hem de eski oyuncuların deneyimini kötü etkilemesine mahal verdi. Bunun için yeni oyunculara sunduklarımızı bugün bir gözden geçiriyoruz.”

Görünüşe göre Valve bu güncellemeyle birlikte oyunu ücret ödemeden alan kişilerin rahat rahat hile açarak veya ciddiyetsiz bir şekilde dereceli maçlara girerek diğer oyuncuların oyun deneyimini baltalamasını engellemek istiyor. Etkilerini hep birlikte göreceğiz.

Sizin bu değişiklikle ilgili düşünceleriniz neler?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir