Anasayfa > Oyun Haberleri > Before Your Eyes: Göz Kırparak Kontrol Edilen Yeni Bir Oyun

Before Your Eyes: Göz Kırparak Kontrol Edilen Yeni Bir Oyun

8 Nisan’da çıkacak olan Before Your Eyes, hikayenin gidişatını oynayan oyuncunun göz kırparak kontrol edeceği bir oyun olacak.

GoodByeWorld Games adında bağımsız bir oyun geliştiricisinin Skybound Games ile beraber çalışarak hazırladığı Before Your Eyes, oyuncuyla tamamen interaktif bir deneyim sunmayı amaçlamış tatlı bir oyun. Aslında ölmüş olan ve “Feribotçu” isimli kurtvari biri tarafından Öbür Dünya’ya yolculuğunda olan karakterimizin bütün hayatı yeniden gözlerinin önüne seriliyor. Ancak önemli bir ayrıntı var, eğer gözlerinizi kırparsanız anılarınızda zaman ileri gidiyor.

before your eyes

Gözlerinizi kırpıp kırpmadığınızı bir webcam üzerinden kontrol edecek olan bu oyun, bu göz kırpma olayının asıl amacını fragmanda Feribotçu aracılığıyla bizlere söylüyor. 1 saniye ya da 5 sene gibi belirsiz zaman aralıklarında atlamalar olacağının altını çizen Feribotçu, ne kadar uğraşırsak uğraşalım anılarda istediğimiz kadar vakit geçiremeyeceğimizi ima ediyor. Sevdiğinizle beraber restoranda geçirdiğiniz kaliteli bir zamanın içindeyken tek bir göz kırpmasıyla zamanda ileri atlayıp başka bir anıya geçiyorsunuz, bu da oyuncunun istemsizce anılara ve oynadığımız karakterin duygularına empati duymamızı sağlıyor.

before your eyes

Bizi gerek hüzünlü, gerek sinirli, gerek neşeli anılarla dolu duygusal bir serüvene çıkartmayı, ama en önemlisi de oynayanların anlatılan hikayeye bağlanmasını, karaktere empati duymasını amaçlayan bu oyun, işini büyük bir tutkuyla yapan insanların ürünü olacak. Üniversitede planlamasını yaptıkları ve neredeyse 10 yıl uğraştıklarına değinmeleri, üstünde oldukça düşünülmüş tatlı bir oyun olacağının güzel bir habercisi. Umarız ki ismini başarısıyla duyacağımız bir oyun olur.

Hakkında Sedat Erbey Helvacı

Lovecraftian olan her şeyin hastası. Savebutonu sitesinde kendi çapında yazılar yazıyor, Boğaziçi Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği okuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir