Anasayfa > Oyun Haberleri > Bethesda Xbox ve PC İçin Özel Oyunlar Yapacak

Bethesda Xbox ve PC İçin Özel Oyunlar Yapacak

Artık resmen Microsoft çatısı altına girmiş olan Bethesda Xbox ve PC platformlarına özel oyunlarla karşımıza çıkabilir. Detaylar haberimizde.

The Elder Scrolls, Fallout, Doom, Dishonored ve Wolfenstein gibi başarılı seriler ile oyun dünyasının tartışmasız devlerinden olan Bethesda‘nın Microsoft tarafından satın alınacağı söylentisi geçtiğimiz aylarda gündeme bomba gibi düşmüştü. Oyuncularda büyük bir şaşkınlık yaratan haber karşısında bir grup oyuncunun tedirgin olduğu da bir gerçek. Çünkü Bethesda‘nın Microsoft çatısı altına girmesi demek PC ve Xbox platformuna özel oyunların yapılabileceği anlamına geliyordu. Bu bir grup oyuncunun kötü rüyaları gerçek olmuş durumda. Microsoft tarafından satın alınan Bethesda cephesinden yapılan açıklamalardaki bazı kritik noktalar tartışma yarattı.

Xbox markasının başındaki isim Phil Spencer‘ın Bethesda‘nın Microsoft çatısı altına girmesi ile ilgili Xbox Wire‘da yayınladığı bir yazı tartışmaları da beraberinde getirdi. Bethesda‘nın yaratıcı ekiplerinin eklenmesi ile birlikte oyuncular PC, Xbox ve Game Pass‘in bu platformlara özel olacak Bethesda oyunlarını deneyimleyebilmek için en iyi yerler olacağını bilmeliler” ifadelerini kullanan Spencer gelecek planları hakkında daha fazla detay vermiş değil. Hangi oyunların bu platformlara özel olacağı henüz gizemini korurken tahminler Bethesda‘nın en büyük işleri olan Fallout ve The Elder Scrolls serilerinin ufuktaki oyunlarının yalnızca bu platformlarla sınırlı kalmayacağı yönünde. Firmanın adeta para basma makinaları olan bu seriler de dahil olmak üzere diğer tüm Bethesda oyunlarının akıbetini ise zaman gösterecek.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir