Anasayfa > Oyun Haberleri > BioWare’den Müjde: Yeni Mass Effect Oyunu Geliyor

BioWare’den Müjde: Yeni Mass Effect Oyunu Geliyor

Oyun dünyasının en köklü serisi yeni bir üye daha kazanıyor. BioWare geçtiğimiz gün yeni Mass Effect oyunu geliştirdiğini duyurdu.

Geçtiğimiz gün yapılan duyuru doğrultusunda BioWare’in yeni bir Mass Effect oyunu geliştirdiği ortaya çıktı. Bir yandan da Mass Effect: Legendary Edition üzerinde çalışan ekip, orijinal yapımları tekrar cilalamak ve remastered hale getirmek için çalışıyor.

N7 Day olarak adlandırılan ve 7 Kasım’a hitaben yapılan duyuruda müjde verildi. Ekibin blog paylaşımında deneyimli bir takımın yeni bir yapım üzerinde çalıştığı ifade edildi. BioWare’in başındaki isimlerden olan Casey Hudson, Mass Effect evreninin bir sonraki bölümü için uğraşan bir takım olduğunu ve halihazırdaki eserlerin de tekrar elden geçirildiğini söyledi.

Yeni Mass Effect oyunu için henüz projenin çok erken aşamalarında olduğunu da ekleyen Casey Hudson konu hakkında başka bir detay vermedi. Fakat yapılan duyurunun başlığında yer alan concept art serinin hayranlarını heyecanlandırmaya yetti.

Anthem oyunuyla adeta yerin dibine çakılan BioWare oyun dünyasının en saygın stüdyolarından biri olarak biliniyor. Mass Effect ve Dragon Age gibi hikaye anlatımı tarafında oldukça güçlü eserlere imza atan geliştirici ekip, geçmişte yayıncı firma ile birtakım sorunlar yaşadı.

Stüdyo ekip içindeki ayrılıklar ve 2017 yılında çıkış yapan Mass Effect: Andromeda’nın aldığı olumsuz tepkilerden sonra gitgide zayıfladı. Fakat seriden hala ümidini kesmeyen ve bir yandan da Dragon Age 4 projesini durdurmaya alan BioWare, yeni Mass Effect oyununda nasıl bir rota izleyecek; merakla bekliyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir