Anasayfa > Oyun Haberleri > Bir Siyasetçi Artan Araba Hırsızlıkları Sebebiyle GTA 5’i Yasaklatmak İstiyor

Bir Siyasetçi Artan Araba Hırsızlıkları Sebebiyle GTA 5’i Yasaklatmak İstiyor

Oyun dünyasına adını altın harflerle yazdıran GTA 5, Chicago’da artan araba hırsızlıklarının kaynağı olarak gösterildi. Detaylar haberimizde.

Chicago’da son dönem artan araç hırsızlıkları ile beraber hedef yine şiddet içeren video oyunlarına döndü. Illionis kanun temsilcisi de problemin kaynağı olarak GTA 5’i gösterdi ve oyunun satışının yasaklanmasını önerdi.

Temsilci Marcus Evans GTA 5 ve saldırgan video oyunlarının gençliği zehirlediğini ve araç hırsızlığını normalleştirdiğini öne sürdü. Bu bağlamda Rockstar Games’in sevilen oyunu GTA 5’in satışının yasaklanması gerektiğini de ekledi.

Temsilcinin öne sürdükleri arasında psikolojik hasar potansiyeli barındıran her oyunun yasaklanması gerektiği belirtiliyor. Evans “topluma zarar veren eylemleri teşvik eden birtakım oyunların satışının yasaklanması” önerisini geçtiğimiz gün sundu.

Chicago Amerika’nın En Yozlaşmış Şehri Oldu

Geçtiğimiz yıllarda Chicago ve Illinois’in diğer şehirlere nazaran daha yüksek suç oranlarına sahip olduğu duyurulmuştu. Güncel çalışmalar da bu durumda bir değişiklik olmadığını ve Chicago’nun tutuklama konusunda diğer şehirlerin önünde olduğunu gösterdi.

Marcus Evans gibi temsilciler de toplumu bu noktaya iten katalizörler için video oyunlarını hedef alıyor. Temelinde birer ürün olan oyunların satışına yasak koymak halkın küçük bir kısmını kızdırırken, kanun koyucularına da işlevsellik imajı kazandırıyor. Basit bir hedef gösterme politikasının kurbanı olan oyunların satışı kolayca durdurulabiliyor. Günün sonunda herkes GTA 5’in satılmamasının Chicago’daki araba hırsızlığını azaltmayacağını biliyor, fakat siyaset ve sözde kanunculuğun “laf olsun, torba dolsun” politikası işlemeye devam ediyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir