Anasayfa > Oyun Haberleri > Birkaç Need For Speed Oyunu Dijital Mağazalardan Tamamen Kaldırılacak

Birkaç Need For Speed Oyunu Dijital Mağazalardan Tamamen Kaldırılacak

Need For Speed serisinin eski olarak kabul edilen birkaç oyunu EA tarafından açıklanana göre dijital mağazalardan tamamen kaldırılacak. Detaylar haberimizde.

Oyun dünyasında yarış oyunu denince akla gelen ilk isimlerden birisi olan Need For Speed, 1993 yılından beri yeni oyunları ile karşımıza çıkmaya devam ediyor. En güncel oyunu Need For Speed Heat ile, sokak yarışçıları ve polisler arasında yaşanan aksiyon dolu bir hikayeyi bizlere deneyimleten serinin eski olarak kabul edilen birkaç oyunu artık dijital mağazalardan satın alınamayacak. Serinin yayıncısı Electronic Arts, kaldırılacak oyunları ve belirlenen tarihleri duyurdu.

Serinin tam 5 adet eski olarak kabul edilen oyunu kaldırılmaya hazırlanıyor. Duyurulana göre The Run, Undercover, Carbon, Shift ve Shift 2: Unleashed oyunları dijital mağazalarda yer almayacak. 31 Mayıs 2021 itibariyle oyunlar dijital mağazalardan kaldırıldı ve oyun içi ekonomi tamamen durduruldu. Son olarak oyunların eşleşme sistemi, skor tabloları gibi birçok çevrimiçi hizmeti 31 Ağustos 2021 tarihine kadar açık kalacak ve bu tarihten sonra oyunların fişi çekilmiş olacak.  Oyunlara önceden sahip olan oyuncular, sadece çevrimdışı olarak bu oyunları oynayabilecek.

max myrus açıklama

Topluluk yöneticisi Max Myrus, yaptığı açıklamada bu kararların kolay olmadığını ancak serinin geleceği için vites değiştirdiklerini dile getirdi. Bunun yanında bu oyunların arkasında çalışmaya devam etmenin artık mümkün olmadığı noktaya geldiği belirterek oyunculara oyunlarını oynadıklarını görmenin onlara mutluluk verdiğini söyledi. Bulabilmeniz durumunda oyunların fiziksel halleri hala geçerli olacak ancak dijital mağazalarda oyunları bulamayacaksınız. Siz Need for Speed serisi hakkında neler düşünüyorsunuz? Kaldırılan oyunları oynamış mıydınız? Yorumlarınızı bekliyoruz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir