Anasayfa > Oyun Haberleri > Bloodborne Bağımsız Bir Geliştirici Tarafından 16 Bit Olarak Yeniden Tasarlandı

Bloodborne Bağımsız Bir Geliştirici Tarafından 16 Bit Olarak Yeniden Tasarlandı

Bağımsız bir oyunsever ve oyun geliştiricisi olan Max Mraz, Bloodborne oyununu 16 bit formatta yeniden tasarlayarak, bilgisayar platformuna taşıdı.

Temelinde Playstation 4 konsoluna özel olarak çıkış yapan Bloodborne, zorluklarıyla öne çıkan souls-benzeri oyunlar arasında yerini koruyor. Oyunun resmi olarak PC platformuna çıkış konusu ile oyuncular arasında uzun bir süredir tartışılıyor. Bağımsız bir oyun geliştiricisi ve Bloodborne oyuncusu olan Max Mraz, Yarntown adını verdiği oyunu Twitter üzerinden paylaştı.

Yapısı itibarıyla The Legend of Zelda’yı anımasatan oyun, halihazırda 2D RPG oyunları geliştiren Max Mraz’ın geliştirdiği birçok yapımdan sadece bir tanesi. Oyun Bloodborne’un gotik havasını başarılı bir şekilde 2D formatta tasvir ettiği için büyük ilgi gördü. Hem Bloodborne severler hem de 2D macera oyunlarıyla ilgilenenlerin olumlu tepkileriyle karşılaştı.

Bloodborne 16 bit sürümünün oynanış videosunu aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Bloodborne Hakkında 

2015 yılında Demon’s Souls ve Dark Souls gibi oyunlara imza atmış Fromsoftware tarafından geliştirilen Bloodborne, tasvir ettiği dünya ve souslike adı verilen türe getirdiği yenilikçi yaklaşımla büyük ilgi görmüştü. Hidetaka Miyazaki‘nin tasarımcılığını üstlendiği oyun, sunduğu gotik ve karanlık dünya sayesinde BAFTA Oyun Tasarım Ödülü’ne layık görüldü.

Hakkında Kerem Erdoğan

Oyun oynamayı, müzik dinlemeyi ve teknolojinin çeşitli nimetlerinden yararlanarak üretmeyi severim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir