Anasayfa > Oyun Haberleri > Borderlands Serisinin Geliştiricisi Gearbox, Embracer Group Tarafından Satın Alındı

Borderlands Serisinin Geliştiricisi Gearbox, Embracer Group Tarafından Satın Alındı

Özellikle popüler Borderlands serisi ile tanınan video oyun geliştirici şirketi Gearbox Entertainment, Embracer Group tarafından satın alındı. Yapılan anlaşma bağlamında Gearbox’ın Embracer Group çatısı altında görev alması için 1.3 Milyar dolarlık bir harcama yapıldı. Detaylar haberimizde.

Oyun sektöründe şirketler ve oyun geliştirici stüdyolar arasındaki satın alım işlemleri gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Bir yandan Microsoft, bir yandan Amazon bir yandan Google, oyun sektöründe büyük satın alım işlemlerine hazırlanıyor. Yeni habere göre İsveç merkezli Embracer Group şirketi, Gearbox Entertainment’ı 1.3 Milyar dolar karşılığında kendi çatısı altına aldı.

Teksas, ABD merkezli Gearbox Entertainment, ilk olarak 16 Şubat 1999 yılında kuruldu. Şirket en çok Borderlands serisi ile tanınsa da birçok farklı oyun geliştirdi. Kasım 2001’de çıkan Half-Life’ın Co-op oyunu Half-Life: Decay’in yapımında Valve ile beraber çalıştı. Aynı zamanda Half-Life: Opposing Force ve Blue Shift yapımlarının geliştiricilerinde Gearbox’ı görmekteyiz. Şirket bunun dışında Dule Nukem Forever, Halo: Combat Evolved, Brother In Arms oyunlarını geliştirdi.

embracer group gearbox

Şirket 1.3 milyarlık bu satın alımla birlikte Teksas, Kanada, Frisco ve Quebec City’de görev alan 550 kişilik ekibi ile Embracer Group’ın binlerce kişilik ekibine katılıyor. Gearbox Entertainment, Embracer Group çatısı altında AAA oyunlar geliştirmeye devam edecek. Randy Pitchford, Gearbox’ın şirketin başı olmaya devam edecek Embracer Group’un hissedarlarından olacak.

Son olarak Embracer Group’un Gearbox’ın yanında Easybrain ve Aspyr Media’yı da bünyesine kattığını belirtelim. Bu satın alımlarla Embracer Group, oyun sektöründeki yerini daha da sağlamlaştırmaya çalışacak gibi gözüküyor. Sizler ne düşünüyorsunuz? Değerli görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakkında Efe Külhan

İlk bilgisayarını 5 yaşında edinmiş ve o günden beri oyunlarla ve teknolojiyle içli dışlı okur-yazar hevesli bir genç. 3 yıldan beri aktif olarak içerik yazarlığı yapıyor ve oyun, sinema ve teknoloji ile uğraşmaya bayılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir