Anasayfa > Oyun Haberleri > Bulut Oyun Servisi Amazon Luna İçin Erken Erişim Dönemi Başladı!

Bulut Oyun Servisi Amazon Luna İçin Erken Erişim Dönemi Başladı!

Amazon’un yeni bulut tabanlı oyun yayını servisi olan Amazon Luna için seçili kişilerle olan erken erişim dönemi başladı.

Tıpkı Google Stadia gibi aylık bir abonelik ücreti karşılığında oyunları kullanıcısına sunacak olan Amazon Luna’nın erken erişimdeki kullanıcıları, aylık altı dolar karşılığında 50 oyunu içeren Luna+ oyun kanalına erişebilecekler. Fire TV’de, bilgisayarlarda ve Apple cihazlarda çalışan Luna, tam çıkışını yaptığında Android cihazlarda da kullanılabilecek.

Erken erişim kullanıcıları, 50 dolar karşılığında ise Luna’nın kendi kontrolcüsünü satın alabiliyor. Luna’nın kendi oyun kolunu satın almak istemeyenler içinse oyunları oynamak için herhangi bir bluetooth kontrolcüsü de iş görüyor.

Luna’nın erken erişiminde yer alacak olan kullanıcılar Amazon tarafından seçiliyor. Teknoloji devinin bulut oyun servisi için erken erişime önceden başvuran kişilere günlük bir bazda erişim imkanı sunuluyor.

amazon-luna-controller

Amazon Luna erken erişim döneminde neler sunuyor?

Luna’nın erken erişiminde bulunan kullanıcılar, servisin kendisine ve Ubisoft kanalına bedava ulaşabiliyor. Luna’nın 50 adet oyun içeren kanalına abone olmak için aylık 6 dolar, kendi kontrolcüsünü satın almak içinse 50 dolar ödemeleri gerekiyor. Erken erişimde bedavaya kullanılabilen Ubisoft kanalına eklenecek Assassin’s Creed: Valhalla ve Far Cry 6 gibi büyük oyunlar, Amazon Luna’nın erken erişim kullanıcıları için hazır olacak.

Amazon Luna’nın erken erişimine nasıl başvururum?

Şu anda sadece ABD’deki kullanıcılara açık olan Amazon Luna’nın erken erişim döneminde yer almak için buraya tıklayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Oyuncuların sabrı için teşekkür eden Amazon, Luna’nın erken erişimine küçük bir kitleyle başlamalarının ardından ilerleyen aylarda daha çok oyuncu davet edeceğini duyurdu.

Amazon, girdiği her sektörde iddiasını hakkıyla yerine getiren, başarılı bir firma. Prime Gaming ile adım attığı oyun sektörüne bulut yayınıyla devam eden Amazon’un Luna servisi, Google Stadia’ya dişli bir rakip olmak için şimdiden hazır gözüküyor. Bakalım Luna, Stadia gibi bir hayal kırıklığı yaratacak mı?

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir