Anasayfa > Oyun Haberleri > Canlı Yayında Hile Kullanan Yayıncı Twitch Üzerinden Yasaklandı

Canlı Yayında Hile Kullanan Yayıncı Twitch Üzerinden Yasaklandı

Günümüzün en yaygın canlı yayın platformlarından Twitch, yine bir skandal ile gündeme geldi. TwistedBear adlı yayıncının hile kullandığı ortaya çıktı.

Söz konusu yayıncının Call of Duty: Modern Warfare isimli oyunu oynarken yaptığı canlı yayın sırasında, düşman oyuncularının konumlarını ifşa eden bir hile kullandığı ortaya çıktı. Kullanan kişinin işini oldukça kolaylaştıran ve oyuncu kesimi arasında ise (wallhack) olarak isimlendirilen hile yazılımı, izleyenlerin şikayeti sonucunda tespit edildi. Yayıncı, bunun üzerine Twitch tarafından sınırsız olarak yasaklandı.

Yayıncı hileyi kullandığı esnada Search and Destroy oyun modundaydı. Düşman takım üyelerinin öndeki engellere rağmen ana hatlarını görmesini sağlayan hile, ekstra ücret ödemeyi göze alan herkes tarafından kullanılabilir durumda. Oyunların gelişmesine katkı sağlaması beklenen yayıncıların hile kullanması izleyici ve oyuncu kitleyi de olumsuz yönde etkiliyor.

Oyuncuların büyük bir kesimi, hile kullanan kişileri tarif ederken oyunlara olan kabiliyetleri olmayan, bu yüzden insanların keyfini kasıtlı olarak bozmak isteyen kişiler olduklarını söylüyor. İzleyicilerine örnek olması beklenen TwistedBear isimli yayıncının canlı yayın sırasında hile kullanması izleyici ve duyanları şaşırttı.

Call of Duty: Modern Warfare Hakkında

TwistedBear

Infinity Ward adlı firma tarafından geliştirilen Call of Duty: Modern Warfare, günümüz genel oyuncu kitlesi tarafından yaygın olarak bilinmektedir. 29 Ekim 2003 Tarihinde ilk tohumunun atılmasıyla beraber, 2020 yılına kadar piyasaya sürülen 16 ana oyundan oluşan oyun serisi, birçok oyuncunun gönlünde taht kurabilmiştir.

Hakkında Kerem Erdoğan

Oyun oynamayı, müzik dinlemeyi ve teknolojinin çeşitli nimetlerinden yararlanarak üretmeyi severim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir