Anasayfa > Oyun Haberleri > Captain Tsubasa: Rise of New Champions Çıktı!

Captain Tsubasa: Rise of New Champions Çıktı!

Çocukluğumuzun animesi, Captain Tsubasa yeni bir oyunla geri dönüyor. Tamsoft firması tarafından geliştirilen Captain Tsubasa: Rise of New Champions 28 Ağustos’ta oyuncularla buluştu.

PC versiyonu Steam üzerinden 249,00 TL olan oyun PS4 üzerinden ise 349,00 TL’ye satışa sunuldu. Grafikler alanında iddialı olmayan oyun eğlenceli bir oynanış vaadediyor.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions İnceleme

Ünlü animenin oyun uyarlaması arcade temaları barındırıyor. Bir futbol oyunundan bekleyeceğiniz temel şeyleri(takım oluşturma, kaptan seçme vb.) karşılayan Rise of New Champions oynanış olarak tabi ki fantastik özellikler içeriyor. Bu yüzden FIFA veya PES gibi bir oynanış beklememek lazım. Hakem faul çalmadığında sinirlenmek bu oyuna göre değil. Ceza sahasına kadar taşıdığınız topla tam şut çekecekken bir defans oyuncusu kelimenin tam anlamıyla üzerinize çullanabiliyor ve top rakip takıma geçiyor. Çeşitli özelliklerimiz olan oyunda doğru noktalarda şutlar atarak aynı anime serisindeki gibi animasyonlar görebiliyoruz. Alev alan, şimşekler saçan şut animasyonları bu serinin olmazsa olmazı olduğu gibi oyuna da başarıyla eklenmiş.

Japonca seslendirmelere sahip oyun arcade ruhunu tam olarak yansıtıyor. Keyifli animasyonlar ve takım kombolarıyla oynayışınızı şenlendirebiliyorsunuz. Bunun yanında çalım atmak da oldukça kolay ve attığınız çalımlarla çok şık pozisyonlara girmek mümkün. Top çalarken, çalım atarken, şut çekerken ve kurtarış yaparken çeşitli animasyonlarla karşılaşmak da oyunu eğlenceli bir hale getiriyor.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions

Bunun yanında oyunun ne yazık ki bir çok eksiği var. Bazen bir futbol oyunundan çok bir dövüş oyunu oynuyormuşsunuz hissiyatı alabilirsiniz. Ara sahnelerde ve oyunda bir çok bug var ama oyunun yeni çıktığı düşünülürse bu sorun çözülecektir. Online modda transfer mantığı işlemiyor. Oyuncu havuzundan istediğiniz oyuncularla takımınızı kurup maç kazandıkça takım puanını artırıyorsunuz. Fazla online oyuncu olmadığından sıkıcı bekleme süreleriyle karşılaşabilirsiniz. Oyunun başlangıcında sadece İngiltere, Uruguay ve Japonya takımlarıyla oynayabiliyorsunuz. Oyunun hikaye modu da bir yerden sonra sıkıcılaşabiliyor.

Captain Tsubasa: Rise of New Champions
Captain Tsubasa: Rise of New Champions oyun içi görüntüsü.

 

Oyun şimdilik 3 mod sunuyor.

1) 4 oyunculu çevrimdışı karşılaşma.

4 arkadaşınızla birlikte bir turnuva düzenleyebileceğiniz bu çevrimdışı modda en sıkı Tsubasa fanının kim olduğunu arkadaşlarınıza gösterebilirsiniz.

2) Çevrimiçi mod

Oluşturduğunuz takımla çevrimiçi maçlar bulup diğer oyuncularla kozlarınızı paylaşabiliyorsunuz.

3) Hikaye modu

Anime serisinden esinlenilen bu hikaye modunda Tsubasa ve arkadaşlarını şampiyonluğa taşımaya çalışıyorsunuz. Eğer serinin fanıysanız oynarken bir çok gönderme yakalayacaksınız.

 

Daha fazla oyun haberi için tıklamayı unutmayın!

Hakkında Atabek Batuhan BİLGİÇ

23 yaşında oyunlar, diziler, filmler ve müzikle hayatını renklendiren indie sever bir insan. İçerik Yazarı, Elektronik Mühendisi, Product Manager, Freelancer... Ne ararsanız var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir