Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red Başkanı Şirketin Satılık Olmadığını Söyledi

CD Projekt Red Başkanı Şirketin Satılık Olmadığını Söyledi

CD Projekt Red başkanı Adam Kiciński, Rzeczpospolita ile yaptığı bir röportajda şirketin satılık olmadığını ve bağımsız olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

CD Projekt Cyberpunk 2077’nin çıkışından bu yana problemlerle uğraşmaya devam ediyor. Yaptıklarıyla oyunculardan, yatırımcılardan ve hatta Polonya devletinden bile tepki almış olan şirket hatalarını düzeltmek ve geleceğini güvence altına almak için bütün gücüyle çabalamakta. Şirketin önemli isimlerinden olan Adam Kiciński de bu konuya değinerek şirketin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Kiciński CD Projekt Red’in bağımsız bir şirket olmaya devam edeceğini söyledi.

CD Projekt

Kiciński yaptığı açıklamalarda CD Projekt’in satılık olmadığını ve kendilerinden daha büyük bir yapının parçası olmak istemediklerini belirtti. Kiciński “Bağımsız kalmayı planladığımızı yıllardır söylüyoruz. Ayrıca stratejik bir yatırımcı da aramıyoruz” diyerek şirketin satılmasıyla ilgili iddiaları da yalanladı.

Kiciński’ye ayrıca CD Projekt’in hisse satın alımıyla başka bir şirket tarafından düşmanca ele geçirilmesinin mümkün olup olmadığı da soruldu. Kiciński bu konuda da açıklama yaparak bunun mümkün olmadığını ve şirketin sözleşmelerle bu tür olaylara karşı korunduğunu belirtti. “Bu tarz devralımları engelleyen hükümler bulunmakta” ifadelerini kullandı.

CD Projekt

Bir market araştırma şirketi olan DFC Intelligence, Ocak ayında yayınladığı bir raporda CD Prokekt’in Cyberpunk 2077 sonrası girdiği tehlikeli duruma değinmiş ve bu durumun şirketi olası bir satın alım konusunda izlenmesi gereken adaylardan birisi haline getirdiğini söylemişti. Gerçekten de CD Projekt’in Cyberpunk 2077’nin çıkışıyla yaşadığı sarsıntı ve problemler, şirketin durumu konusunda önemli soru işaretlerinin oluşmasına sebep olmuştu.

 

Mortal Online 2 İçin Yeni Bir Fragman Paylaşıldı

Raporda yazılanlar bu şekilde olsa da gerçekte yaşananlar pek de öyle olmadı. Aksine CD Projekt satın alımlar yapmaya ve diğer şirketleri kendi bünyesine katmaya başladı. Flame in The Food’un geliştiricisi The Molasses Flood ve Vancouver merkezli stüdyo Digital Scapes CD Projekt’in satın alıp bünyesine kattığı firmalardan. Şirketin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise şimdilik belirsiz.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir