Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red The Witcher 4 Hakkında İpucu Verdi

CD Projekt Red The Witcher 4 Hakkında İpucu Verdi

CD Projekt Red The Witcher 4 hakkında direkt olarak olmasa da firmanın genel planlarından bahsederek bazı ipuçları verdi. Detaylar haberimizde.

Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski tarafından kaleme alınan roman serisinden, yine Polonya merkezli bir firma olan CD Projekt Red tarafından uyarlanan bir oyun serisi ile kalbimize taht kuran The Witcher serisinin ilk halkası oyuncuların beğenisine sunulduğunda takvimler 2007 yılını gösteriyordu. Genel olarak beğenilse de geniş kitlelere yayılamayan, ayrıca dövüş sistemi ile de eleştirilen oyun 2011 yılında çıkan ikinci oyun ve 2015 yılında çıkış yapan üçüncü oyunu ile çıtayı sürekli biraz daha yükseltmeyi başardı. Gerek ilgi çekici olay örgüsü ve karakterleri, gerekse de yaratılan ortamlar ve oyun dinamikleri ile seri özellikle de üçüncü oyunu ile pek ok oyuncunun gönlünde özel bir yer edinmeyi başardı.

CD Projekt Red The Witcher 4

Dev The Witcher Testi ile Bilginizi Ölçüyoruz

Serinin geliştiricisi CD Projekt Red‘in son projesi Cyberpunk 2077‘de bu başarılı işlerin ardından oyuncularda büyük bir beklenti oluşturmuş olsa da derin bir hayal kırıklığı yarattı. Firmanın hisselerinin değer kaybetmesine de yol açan yapımın bu gidişatının ardından CD Projekt Red kolları sıvadı ve gelecek planlarını paylaştı. Firma tarafından yapılan açıklamalara göre firma 2022 yılından itibaren yeni AAA oyunlarını geliştirmeye başlayacaklarını açıkladı. Açıklamalara göre ayrıca artık oyunlar geliştirme aşamasında belli bir yol kat edildikten sonra duyurulacak. Böylece Cyberpunk 2077‘de yaşanan sorunlarla bir daha karşılaşılmaması hedefleniyor. Firmanın geçmişteki açıklamaları da The Witcher serisinin devam oyunları ve farklı yapımlar ile devam edeceğini ortaya koymuştu. Bu açıklamalar da oyuncularaThe Witcher 4 için elimizde bir tarih olabilir mi?” sorusunu sordurdu. 2022 yılında yeni oyunların geliştirilmesine başlayacak olan CD Projekt Red tarafından daha önceki işlerde sergiledikleri tutum da düşünüldüğü taktirde çoğu oyuncu 2024 yada 2025 yılında merakla beklediğimiz The Witcher 4 oyununa kavuşabileceğimiz konusunda hem fikir.

Hakkında Beril Özge Danacı

5 yaşında Tomb Raider oynayan annemi gördüğümde bir aydınlanma yaşadım. Annem hala o güne lanet ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir