Anasayfa > Oyun Haberleri > CD Projekt Red’in Hisselerinde %25’lik Düşüş!

CD Projekt Red’in Hisselerinde %25’lik Düşüş!

Witcher oyunlarının ve Cyberpunk 2077’nin geliştiriciliğini yapan CD Projekt Red’in hisse değerlerinde önemli düşüşler yaşanıyor. Zaten son 2 aydır yaşanan düşüş, bir de Cyberpunk 2077’nin tekrardan ertelenmesiyle iyice arttı. Öyle ki CD Projekt Red hisse fiyatları %25 azalmış durumda.

CD Projekt

Özellikle Witcher 3’ün ardından büyük bir üne kavuşan ve oyun dünyasında adını belli etmeye başlayan CD Projekt, şu günlerde borsada sıkıntı yaşıyor. Şirket, Covid-19 salgını nedeniyle mart ayında bir düşüş yaşasa da gelmekte olan yeni bir Witcher oyunun duyurusuyla ve istikrarlı yönetimiyle bu durumdan olabildiğince az yara alarak toparlanmaya çalışmış ve hisselerini yükseltmeyi de başarmıştı. Öyle ki bu yükseliş uzunca bir süre devam etmiş, şirket ağustos ayında hisse değerlerinde zirve noktasına ulaşmıştı.

CD Projekt

Cyberpunk 2077 Kaç GB, Sistem Gereksinimleri Nelerdir?

Ama yayınlanan mobil Witcher oyunun etkisinin yavaş yavaş azalmasıyla şirketin de hisse değerleri düşmeye başladı. Bu düşüş devam ederken gelen Cyberpunk 2077’nin ertelenmesi haberi de ortalığı daha fena karıştırdı. Yaşanan tüm bu olaylardan sonra CD Projekt’in hisse değerleri geçtiğimiz 2 ayda %25 azaldı. Düşüşün daha ne kadar devam edeceği veya hisselerin ne kadar düşeceği bilinmese de, CD Projekt’in sıkıntılı günler yaşadığı bir gerçek. Kimileri bu düşüşün devam edeceğini düşünürken, kimileri de olaya daha olumlu bakarak Cyberpunk 2077’nin çıkmasıyla CD Projekt Red’in hisselerinin gene artmaya başlayacağını söylüyor. Hangi tarafın haklı olduğunuysa ilerleyen haftalarda göreceğiz.

 

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir