Anasayfa > Oyun Haberleri > CDPR: Cyberpunk 2077 Benchmark Testlerinde Yeni Bir Çığır Açacak

CDPR: Cyberpunk 2077 Benchmark Testlerinde Yeni Bir Çığır Açacak

CD Projekt Red, Cyberpunk 2077 benchmark performansını zirveye çekmeyi ve türünü tanımlayan oyunlar geliştirmeyi hedefliyor.

Cyberpunk 2077 Benchmark

Geçtiğimiz hafta Night City Wire ismindeki canlı yayınla oyunun bekleyenlerini iyiden iyiye heyecanlandıran CD Projekt Red, The Witcher 3’ün performans başarısı geride bırakmayı hedefliyor. Benchmark testlerinde bir çığır açmayı planlayan geliştirici firma, Cyberpunk 2077 üzerinde yedi yılı aşkın bir süredir büyük bir tutkuyla çalışıyor.

CD Projekt Red Bölüm Tasarımcısı Max Pears, Edge Magazine’ye verdiği konu hakkında uzun bir demeç verdi:

“Kesinlikle başka hiçbir şirkete ya da herhangi bir oyuna dair düşmanlık beslemiyoruz çünkü bu sektördeki herkes ortalamayı daha ileriye götürüyor. Fakat özellikle büyük bir başarı olan ve insanların keşfetmek için saatlerini harcadığı harika bir dünya sunan The Witcher 3’ten sonra; bir takım olarak bunu bir rekabet olarak görüyoruz ve farklı bir anlayış içerisindeyiz.

Bir önceki oyunumuzla teknik bir ölçüt belirledik ve her yeni projemizde aynısını yapmayı hedefliyoruz. Bu da bir şeyleri daha iyi hale getirmek ve ince eleyip sık dokumaktan geçiyor. Ama bu aynı zamanda ortada farklılıklar olduğunu ve bu farklılıkları nasıl faydalı hale getireceğimizi anlamakla ilgili. Bu bağlamda her zaman türünü tanımlayan ve çığır açan oyunlar geliştirmeye çalışıyoruz.”

Cyberpunk 2077 Benchmark

Son yılların en çok beklenen oyunu Cyberpunk 2077, 19 Kasım 2020 tarihinde çıkış yapacak. Oyun Cyberpunk 2020 adlı bir masa oyunundan uyarlandı. Masa oyununu geliştiricisi Mike Pondsmith ile birlikte çalışan geliştirici ekip; uzak ve distopik bir geleceği video oyun formatında tasvir edecek. Cyberpunk 2077, özünde transhümanizm ve insan olmak gibi kadim hususları barındıran siberpunk türünün en kapsamlı örneği olacak.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. En merak ettiğim oyun aga

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir