Anasayfa > Oyun Haberleri > CDPR CEO’su Cyberpunk 2077’nin Performansından Memnun

CDPR CEO’su Cyberpunk 2077’nin Performansından Memnun

CDPR CEO’su Adam Kicinski Cyberpunk 2077’nin performansından memnun olduğunu dile getirdi. Detaylar haberimizde.

Cyberpunk 2077’yi geliştiren firmanın yöneticisi oyunun güncel halinden oldukça memnun olduğunu ifade etti. Adam Kicinski oyunun çıkışından bu yana geldiği süreçten mutluluk duyduğunu da ekledi. Çıkış yaptığı platformların her birinde felaket bir performans gösteren yapım ise hala uyarılar ile satılıyor.

Diğer yandan oyunun yedi aydan sonra daha stabil bir hale geldiğini söylemek mümkün. Fakat oyunun PlayStation mağazasına ancak dönüş yaptığı ve uyarılarla beraber satıldığı bir süreçte yöneticinin bu yorumu yapması oldukça ilginç. CD Projekt RED düştüğü hukuki bataklıktan ve maruz kaldığı hack saldırısından sonra oyunu hala söz verilen noktaya getirmekten de çok uzak. Bununla beraber CD Projekt RED’in de geçtiğimiz günlerde “oyun hala PlayStation 4 sistemlerinde düzgün bir şekilde çalışamayabilir” uyarısında bulunmuştu. Dolayısıyla firma ile CDPR CEO Adam Kicinski arasında bir çelişki olduğunu söyleyebiliriz.

Cyberpunk 2077’nin tek sorunu ise oyunun farklı platformlardaki performansı değil. Yapım geliştirme sürecinde gösterilen birçok içeriğe sahip değil. Çıkarılan birçok içeriğin yanı sıra Cyberpunk 2077 tam olarak bir RPG oyunu da değil. Başta bu şekilde lanse edilen oyun çıkışından birkaç gün önce aksiyon-macera olarak değiştirildi. Adeta bir fiyasko olan oyun için geliştirici ekibin başındaki ismin bu kadar emin konuşması ise üzücü.

Bu noktada CD Projekt RED’in hala oyun üzerinde çalıştığını ve 600 kişilik bir departmanın oyuna odaklandığını biliyoruz. Buna rağmen yedi aylık süreçte sadece birkaç adet güncelleme yayımlandı. Bu güncellemeler oyundaki birtakım sorunları çözerken yerine yenilerini de getirdi. CDPR CEO koltuğundaki isim ise kaliteye bir sözümüz var demiş ve oyunu çok daha iyi bir konuma getireceklerini belirtmişti.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir