Anasayfa > Oyun Haberleri > Chernobylite Konsol Sürümleri Ertelendi

Chernobylite Konsol Sürümleri Ertelendi

Yayıncı All in! Games yaptığı duyuruda Chernobylite’ın konsollar için ertelendiğini açıkladı. Chernobylite için belirlenen yeni çıkış tarihi ise 28 Eylül.

Bir süredir erken erişimde olan ve 28 Temmuz’da tam sürüme geçerek bilgisayarlar için çıkış yapan Chernobylite, PlayStation 4 ve Xbox One için ertelendi. Oyunun geliştiricisi The Farm 51 ve yayıncısı All in! Games yaptıkları açıklamada oyunun çıkış tarihinin 7 Eylül’den 28 Eylül’e alındığını söyledi.


All in! Games CEO’su Piotr Żygadło ertelemeyle ilgili yaptığı açıklamada konsol tarafında öngörülemeyen bazı problemlerin olduğunu söyledi. “Biz ürünlerimizi en mükemmel hallerinde sunmak istiyoruz ve ertelemeyle gelen fazladan süre sayesinde bunu başaracağız” diyen CEO ayrıca sabırlı tutumlarından dolayı da oyunculara teşekkür etti.

Chernobylite 

Chernobylite 28 Temmuz’da Steam, Epic Games Store ve GOG üzerinden bilgisayarlar için çıkış yaptı. İçinde S.T.A.L.K.E.R., Metro ve Fallout gibi serilerden izler taşıyan Chernobylite, oyunculardan ve basından oldukça olumlu geri dönüşler aldı. 28 Eylül’de konsollar için çıkış yapacak olan Chernobylite Xbox One için sadece dijital sürüme, PlayStation 4 içinse hem dijital hem de fiziksel sürüme sahip olacak. Oyun ayrıca 2021’in ilerleyen tarihlerinde PlayStation 5’e de gelecek.
İçinde korku, hayatta kalma, rol yapma ve üs inşaat etme gibi farklı temalar ve mekanikler barındıran Chernobylite’ta, eskiden Çernobil Nükleer Santrali’nde çalışan fizikçi Igor’u oynuyoruz. Igor olarak yaşanan felaketten yıllar sonra Pripyat’a geri dönecek ve kaybolan nişanlımızın peşine düşeceğiz. Bu yolculukta insanların ve hayvanların yanı sıra doğaüstü yaratıklarla mücadele ederek hayatta kalmaya çalışacağız. The Farm 51 oyunun etkileyiciliğini ve gerçekliğini artırmak için gerçek Çernobil haritasını 3 boyutlu tarama yöntemiyle dijital ortama aktardı ve oyunun haritasını yaratmak için kullandı.

Hakkında Onat Çakalcı

Tükettiklerimi paylaşmayı severim. Ağır Witcher ve Dune fanıyımdır. Öyle yazıyorum işte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir