Anasayfa > Oyun Haberleri > Çıkış Yapmadan İptal Edilen Oyun Milyonlarca Kez İndirildi

Çıkış Yapmadan İptal Edilen Oyun Milyonlarca Kez İndirildi

13 yıl önce iptal edilen James Bond oyunun GoldenEye 007 oynanabilir haliyle sızdırıldı. Detaylar haberimizde.

24 yıl önce Nintendo 64 için çıkış yapan GoldenEye 007, 2000’li yılların sonlarına doğru Xbox 360 için tekrar geliştirilmeye başlandı. Remaster sürümünün geliştirilme süreci sona ermeye oldukça yakınken telif hakları problemi baş gösterdi ve yapım 2008 yılında iptal edildi.

Yapım 13 yıl önce iptal edilmiş olsa oynanış videoları geçtiğimiz ay internet üzerinde bir anda ortaya çıktı. Ve şimdi de oyunun oynanabilir sürümü indirmeye hazır bir şekilde çeşitli internet sitelerinde yer alıyor.

Oyun PC üzerinde Xbox 360 emülatörleri aracılığıyla oynanabiliyor. Hatta yerel ağ bağlantıları üzerinden çok oyunculu bir şekilde deneyim etmek bile mümkün. Oynanış videosunu aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Milyonlarca kullanıcı 2008 yılında telif hakları sebebiyle iptal edilen GoldenEye 007 oyununu sistemlerine indirdi. Orijinal 1997 sürümü üzerinde çalışan David Doak ise durumun ilginç olduğunu ifade etti ve konu hakkında bir açıklama yaptı:

“Orijinal sürümün hala bu kadar sağlam bir şekilde hatırlanıyor olması ve 25 yıl sonra birçok kişinin ilgisini çekmesi beni çok mutlu etti.”

Konu hakkında demeç veren David Doak ise orijinal oyunda Dr.Doak olarak yer alıyordu. Fakat kendisine ithaf edilen karakter halihazırda internete sızdırılan ve PC’lerde oynanabilen remastered sürümünde bulunmuyor.

İnternetin tenha köşelerinden indirilebilen remastered GoldenEye 007 ise emülatör yazılımları aracılığıyla PC üzerinden oynanabiliyor. Fakat hem dosyaların yüklendiği sitelerin hem de genel olarak emülator dünyasının güvenlik açısından bir miktar riskli olduğunu belirtelim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir