Anasayfa > Oyun Haberleri > Control İçin İlk Genişleme Paketi Bu Ay Çıkıyor

Control İçin İlk Genişleme Paketi Bu Ay Çıkıyor

Remedy’nin geçen sene çıkan “güç fantazisi” oyunu Control için bir genişleme paketi hazırlandı. Foundation adını alan genişleme paketi 26 Mart’ta satışa çıkacak.

Remedy, 2016 senesinde çıkardığı Quantum Break‘in izinden giderek 2019’da hemen hemen aynı mantıktaki Control oyununu çıkartmıştı. Benzer mekaniklere sahip olmalarına rağmen Control, önceki oyundaki pürüzlerin hepsinden arınmış, çeşitlilik ve oynanış güçlendirilmişti. Oyuncular ve eleştirmenler tarafından oldukça sevilen oyun Sam Lake gibi isimlerin de ağırlığıyla 2019’un en iyi sanat yönetmenliği ödülünü de kapmıştı.

Control Foundation

Şimdiyse oyunun çıkışından yaklaşık 7 ay sonra oyun için ilk genişleme paketini yayınlayacaklar. Twitter‘dan paylaştıkları videoyla 26 Mart‘ta yayınlancak dlcyi duyururken isminiyse Foundation olarak belirlemişler. Aslında oyuna daha önce fotoğraf modu gibi küçük eklentiler yapılmıştı. Ancak oyuna ve hikayeye doğrudan etki eden ilk paket Foundation olacak.

Videonun sonundaki “Expansion 1” yazısına bakacak olursak bu genişleme paketlerinin devamı da olacak! 20 saniyelik bu belli belirsiz kareye ve arkdaki konuşmalara dayanacak olursak dlc Oldest House‘ın temeli olan Black Rock Quarry‘da geçecek. Doğa üstü olayların merkezi olan bu bölgede ana karakterimiz Jesse muhtemelen Marshall‘ı arayacak, ve paket bu arayışın üzerine kurulu olacak.

Hayranların bu genişleme paketinden en büyük beklentisi kafalarındaki soru işaretlerini kaldırması. Ana oyunda cevaplanmamış sorular bu dlcyle beraber yanıt alabilirse çok güzel olacak. Genişleme paketi 26 Mart‘ta muhtemelen önce PS4 platformuna daha sonraysa PC ve Xbox One’a çıkacak. 2020 yılının ortalarında “Expansion 2” olarak AWE (Değiştirilmiş Dünya Etkinlikleri) adında başka bir paket daha çıkması bekleniyor.

Daha fazla oyun haberi için takipte kalın!

Hakkında Ahmet Taha Koçtaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir