Anasayfa > Oyun Haberleri > Crysis 4 Resmi Olarak Duyuruldu

Crysis 4 Resmi Olarak Duyuruldu

Crysis 4 resmi olarak duyuruldu. Crytek, efsanevi FPS serisinin yeni halkasını geliştirmeye başladığını açıkladı. Detaylar haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda Crysis Remastered Trilogy adı başarılı FPS serisi yeni nesil konsollar için tekrar çıkış yaptı. Remastered sürümler oyunlardaki grafikleri büyük oranda güncellerken, oyuncular da üçlemeyi tekrar deneyim etme şansı buldu. Oyun dünyasının gündemine bomba gibi düşen duyuru ise Crysis 4’ün geliştirme sürecinde olduğunu gösteriyor.

Crytek CEO‘su Avni Yerli, resmi duyuru doğrultusunda yeni bir Crysis oyunun yolda olduğunu oyun dünyasına ve serinin hayranlarına duyurdu. Yapılan açıklamada oyunun geliştirme sürecinin erken aşamalarında olduğunu belirten Yerli, aşağıdaki ifadelere yer verdi.

“Birçoğunuzun uzun bir süredir sorduğu soruyu cevaplama zamanı geldi. Evet, yeni Crysis oyunu geliyor!”

“Oyunun şu anda geliştirme sürecinin başlarında olduğunu belirtmeliyim. Fakat gelecek için çok heyecanlı olduğumuz için haberi şimdiden duyurmak ve topluluğumuzu dinleyeceğimizi bildirmek istedik. Crytek’in toplulukla beraber çalıştıına dair gururlu bir geçmişi bulunuyor. Crysis birçok kişi için büyük önem taşıyan ve her oyuncunun beğenisini kazan bir seri oldu. Sektörde Crysis sayesinde yer alan birçok kişi var. İşte bu yüzden serinin yeni halkasının beklentilerinizi karşılamasını istiyoruz. Sosyal platformlarda bizi takip etmeyi unutmayın.”

Serinin yeni üyesinin ne zaman çıkış yapacağına dair net bir bilgi verilmedi. Fakat Crytek’in heyecanla beklenen yeni FPS’in resmi olarak çalıştığı ortaya çıktı. Duyuruyla beraber yeni yapımın yolda olduğunu gösteren sinematik bir video da yayınlandı.

Videonun sonunda ise “Join the journey, become the hero” ifadesi yer alıyor. “Yolculuğa katıl, kahraman ol” olarak çevirebileceğimiz sloganın yanı sıra videoda nanosuite de yer veriliyor.

Crysis 4 Geliştirme Süreci Başladı

Crysis 4 çıkış tarihi konusundaki tahminler ise en erken 2023’ü gösteriyor. Oyunun geliştirme sürecinin henüz erken döneminde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda Crysis 4’ü uzun bir süre bekleyeceğimizi söyleyebiliriz. Oyuncular serinin ilk oyununda ise Raptor Timi Üyesi Jack “Nomad” Dunn olarak Lingshan Adaları‘nda istilacı uzaylıların kaynağına yolculuk etme şansı buldu.

Üçlemenin son oyununda Prophet adlı karaktere bir kez daha hayat vererek Sef ırkının sonunu getirmek için mücadele etti. Yeni oyunda hangi isimle nasıl bir serüvene atılacağımız ise belirsizliğini koruyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir