Anasayfa > Oyun Haberleri > Crysis Remastered Trilogy Duyuruldu, Bu Yıl Geliyor

Crysis Remastered Trilogy Duyuruldu, Bu Yıl Geliyor

Crytek Crysis Remastered Trilogy paketini duyurdu. Efsane FPS serisi 2021 yılının sonunda remastered sürümleri ile tekrar çıkış yapacak.

Geliştirici Crysis üçlemesini Remastered olarak tekrar yayımlayacak. Geçtiğimiz yıl çıkan Crysis Remastered’in yanı sıra Crysis 2 ve Crysis 3 de grafiksel açıdan yenilenmiş ve cilalanmış olarak piyasaya sürülecek. Crytek üçlemeyi bir duyuru videosu ile yayımladı.

Geçtiğimiz hafta oyunun resmi Twitter hesabında Crysis 2’den görüntüler paylaşıldı. Bunun üzerine serinin hayranları Crysis 2 Remastered’in geliştirildiğini düşünse de Crytek’in planlarının farklı olduğu ortaya çıktı. Geliştirici firma, Saber Interactive ile beraber Crysis serisindeki tüm ana oyunları yüksek çözünürlüklü grafikler, HDR desteği ve ışın-izleme teknolojisi ile beraber sunacak. Crysis Remastered Trilogy çıkış tarihi ise tam olarak belirtilmedi. Fakat remastered sürümlerin 2021’in sonbahar aylarında çıkış yapacağı detaylar arasında. Oyunlar PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S ve Nintendo Switch için çıkış yapacak.

İlk Crysis oyunu için ayrı olarak çıkış yapan Crysis Warhead ise remastered üçleme koleksiyonunun içinde yer almayabilir. Geliştirici konu hakkında henüz resmi bir açıklama yapmadı. Fakat Michael “Psycho” Sykes karakterine hayat verdiğimiz Crysis Warhead, remastered pakette muhtemelen karşımıza çıkmayacak.

Crysis Remastered geçtiğimiz yıl çıkış yaptığında bu noktada olumsuz eleştiri almış ve genişleme paketinin de neden elden geçirilmediği konusu olumsuz tepkiye neden olmuştu. Diğer yandan Crysis oyunlarının grafiksel tarafta güncellemeye ihtiyaç duyup duymadığı da hala tartışılıyor. Serinin 2007 yılında çıkış yapan ilk oyunu için hala günümüz standartlarındaki birçok yapımı geride bırakabilecek düzeyde grafiklere sahip diyebiliriz.

Yine de Lingshan Adaları’nı, virüsün etkisi altında kalan Manhattan’ı ve yıllar sonra doğanın ele geçirdiği New York’u tekrar ziyaret etmek hoş olabilir. Özellikle yeni nesil konsolların potansiyeli de düşünüldüğünde Crysis Remastered Trilogy görsel şölen sunacaktır.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir