Anasayfa > Blog > CS:GO Kan Silme Kodu – Shift Tuşuna Atama (Bind)

CS:GO Kan Silme Kodu – Shift Tuşuna Atama (Bind)

Valve’in çıkışından beri ilgilendiği, güncel tuttuğu CS:GO oyunundaki kan silme kodu ve diğer FPS yükselten kodlar nelerdir, nasıl kullanılır?

Efsane CS serisinin son oyunu olan Counter-Strike: Global Offensive, 2012’de çıktığından beri oyuncu sayısını ve popülaritesini koruyor. Valve’in efsane serisinin son oyunu, gelen yeni güncellemeler, haritalar, operasyonlarla ve aktif espor sahnesiyle oyun sektöründeki sağlam payını korumayı sürdürüyor.

Oyunu oynayan birçok kişi de CS:GO’daki performansını arttırmak için farklı ayarlar ve kodlar kullanarak FPS değerini yükseltmek istiyor. Bu kodlardan biri olan CS:GO kan silme kodunu ve FPS’inizi yükseltebilecek birçok diğer kodu sizlerle paylaştık.

csgo

CS:GO Konsol Açma

CS:GO Kan Silme Kodu

  • r_cleardecals

Bu kodu konsola girdiğinizde bütün kanlar, mermi izleri, bomba tahribatları haritadan siliniyor. Bu sayede oyunu daha rahat takip edebiliyorsunuz ve artan FPS değerinizle CS:GO’nun keyfini daha akıcı bir şekilde çıkarabiliyorsunuz. Kodu her seferinde konsola girip yazmak o kadar kolay değil, bunun için aşağıdaki kodu girerek her Shift tuşuna bastığınızda kanların silinmesini sağlayabilirsiniz. Shift tuşu oyunda bolca kullanıldığı için yürümeye karar verdiğiniz her an haritayı temizlemiş, bunun için ayrıca bir efor sarf etmemiş oluyorsunuz.

Aşağıdaki kodu kullanırsanız sürekli üsttekini girmek zorunda kalmazsınız, her Shift tuşuna bastığınızda haritadaki izler silinmiş olur. Bu yüzden CS:GO kan silme kodunu aşağıda verdiğimiz kodla birlikte Shift tuşuna atamanızı öneririz.

CS:GO Kan Silme Kodu Shift’e Atama

  • bind “shift” “+speed; r_cleardecals;

Shift yerine herhangi bir tuşun ismini yazarak kan silme kodunu dilediğiniz tuşa atayabilirsiniz. Konsolu açarak çalıştırabildiğiniz kodları kullanamıyorsanız, konsol açmakta sorun yaşıyorsanız içeriğin başındaki butondan CS:GO konsol açma yazımıza da erişebilirsiniz.

csgo sınırsız mermi

CS:GO FPS Arttırma Başlangıç Seçenekleri

Oyunda kan silme dışında FPS değerinizi yükseltme potansiyeline sahip birçok kod bulunuyor. Aşağıdaki kodları konsola veya başlatma ayarlarına girerek CS:GO’da FPS değerinizi artırabilirsiniz.

  • -novid -high -processheap +mat_disable_fancy_blending 1 +cl_forcepreload 1 +r_dynamic 0 -limitvsconst +cl_showfps 1

Bu kodları oyuna girmeden önce başlangıç seçeneklerine girerek oyundaki FPS değerinizi arttırabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı da aşağıdaki rehberimizden anlattık. Bu başlatma seçeneklerinin açıklamaları da yazımızın devamında.

CS:GO Başlatma Seçenekleri Nasıl Uygulanır?

  • -console

Oyun içinde geliştirici konsolunu açmakta sorun yaşıyorsanuz başlatma seçeneklerinde bu kodu kullanarak konsolun oyunla beraber açılmasını sağlayabilirsiniz. Geliştirici konsolunu oyun içinde é tuşuna basarak da açabildiğiniz için buna pek gerek duyacağınızı zannetmiyorum fakat kodu yine de kullananlar. İşinize yarayacağını düşünüyorsanız siz de deneyebilirsiniz.

  • -novid

Oyun açılırken karşınıza çıkan Valve introsunu hatırladınız mı? Bu intro sizin sinirinizi bozuyorsa ve zaman kaybetmek istemiyorsanız introyu kaldıran -novid komutunu başlatma seçeneklerinde kullanabilirsiniz. Biraz daha kullanışlı bir koda benziyor, sizce de öyle değil mi?

  • -high

Özellikle düşük özellikli bir bilgisayara sahip olup FPS sıkıntısı yaşayan arkadaşlarımızın işine yarayacaktır bu kod. Kendisi CS:GO’yu yüksek öncelikli başlatıp bilgisayarın asıl odağını oyuna vermesini, böylece yüksek FPS almanızı sağlıyor. Tepe tepe kullanınız!

  • -refresh <yenileme değeri> / -refreshrate <yenileme değeri> / -freq <yenileme değeri>

Bu seçeneğimiz de biraz üst segment donanım kullanan takipçilerimize gelsin. Yukarıdaki üç komut da aynı işlevi görüyor aslında. Eğer 60 Hz’in üzerinde bir yenileme hızı olan monitörünüz varsa ve rahat rahat yüksek FPS değerleri alabiliyorsanız yenileme değerine monitörünüzün Hertz değerini yazarak oyunu daha rahat oynayabilirsiniz. Monitörünüz 60 hertz frekansında çalışıyorsa kodu kullanmamanızı şiddetle öneririz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir