Anasayfa > Blog > CS:GO Oyun Modları

CS:GO Oyun Modları

Valve’in 2012’de piyasaya sürdüğü efsane FPS oyununda oyuncuların zevkini çıkardığı CS:GO oyun modları ve özellikleri nelerdir?

Counter-Strike: Global Offensive, yıllardır oyun piyasasında tepeye oynayan bir FPS oyunu. Valve’in Counter-Strike serisinin son oyunu olan CS:GO’nun kitlesi, yıllara rağmen oyundan vazgeçmiyor. Oyuna sürekli eklenen yeni operasyonlar, haritalar, özellikler ve oyun modları oyuncuları CS:GO’ya bağlayan unsurlardan. Peki Counter-Strike: Global Offensive’deki oyun modları nelerdir, hangi modda nasıl oyun kazanılır? Yazımızda bütün oyun modlarını ve özelliklerini tek tek inceledik. Karşınızda CS:GO oyun modları!

CS:GO Hızlı Level Kasma

CS:GO Oyun Modları

CS:GO’da Rekabetçi, Yoldaş, Basit Eğlence, Ölüm Maçı, Silah Yarışı, Yıkım, Uçan Gözcü, Tehlikeli Bölge olmak üzere sekiz adet oyun modu bulunuyor. Bu oyun modlarının hepsinin kendine has özellikleri bulunmakta. Hangisinin oynanan süreye göre daha fazla XP verdiğini yukarıdaki yazımızda detaylıca inceledik.

Rekabetçi

Oyunun en çok tercih edilen oyun modu olan Rekabetçi modunda gerçek bir CS:GO deneyimi yaşıyoruz. İki adet bomba alanı içeren haritalarda beşe beş oynanan rekabetçi modunda tur tur ekonomi sistemi bulunuyor. İlk 15 turun ardından taraflar değişiyor, CT’ler T tarafına, T’ler ise CT tarafına geçiyor. En fazla 30 tur süren Rekabetçi modunda 15-15’lik skor beraberliği getirirken 16 olan takım maçı kazanıyor. Bireysel performansa ve maçın skoruna göre bu oyun modunun sonunda oyuncuların rütbesi etkileniyor.

Yoldaş

İkiye iki oynanan Yoldaş oyun modunu Rekabetçi modun bir minyatürü olarak değerlendirebiliriz. İki kişiden oluşan takımlar, tek bomba alanı bulunan küçük haritalarda birbiriyle mücadele ediyor. En fazla 16 tur süren bu oyun modunun sonunda da maç skoruna göre bir Yoldaş rütbesi edinebiliyoruz.

Basit Eğlence

Dost ateşinin kapalı olduğu, CS:GO’ya yeni başlayanlar için ideal bir mod olan Basit Eğlence’de büyük bir rekabet içine girmeden CS:GO’nun temellerini öğreniyoruz. Tur tur ekonomi sistemi bulunan bu oyun modunda oyundan çıkmak sorun yaratmıyor, zırhlar otomatik veriliyor.

Ölüm Maçı

Isınmak için ideal olan Ölüm Maçı modunda tur mantığı bulunmuyor. İstediğimiz silahı alabiliyoruz, öldüğümüzde anında canlanıyoruz, rakiplerimizi öldürerek en fazla puanı elde etmeye çalışıyoruz. Farklı silahlarla alınan leşler farklı miktarda skor veriyor. Sürenin sonunda en çok puana ulaşan oyuncu, Ölüm Maçı’nın galibi oluyor.

Silah Yarışı

Ölünce tıpkı Ölüm Maçı’ndaki gibi anında canlandığınız bu oyun modu da ısınmak için ideal. Ölüm Maçı’nın aksine istediğimiz silahı alamıyoruz. Oyunun bize verdiği silahla aldığımız skorlar, zamanla silahımızı geliştiriyor. En sonunda altın bıçağa geçiyoruz ve altın bıçakla birini öldürdüğümüzde maçı kazanıyoruz.

Yıkım

Silah Yarışı’ndaki gibi silahımızı aldığımız skorlarla geliştirdiğimiz bu oyun modunda bomba ve tur sistemi de bulunmakta. Bir turda birden fazla skor alırsak silahımız daha fazla gelişmiyor, ama ek olarak bomba kazanabiliyoruz. Bu oyun modunu hızlıca XP kasmak için kullanabilirsiniz.

Uçan Gözcü

Farklı bir eğlence peşindeyseniz Uçan Gözcü modu tam size göre. Sadece SSG 08 kullanabildiğiniz bu oyun modunda yerçekimi otomatik olarak düşürülmüş halde. Herkes, ellerinde “Ördek”lerle uça uça rakiplerini vurmaya çalışıyor. 9 tur kazanan takım oyunu alıyor.

Tehlikeli Bölge

Diğer oyun modlarından biraz daha sonra eklenen Tehlikeli Bölge modu, tamamen farklı bir yapı barındırıyor. CS:GO battle royale olarak tanımlayabileceğimiz bu modda etrafta bulduğunuz silahları toplayarak, Drone’lar aracılığıyla silah siparişi vererek, tehlikeli alandan kaçarak, rakiplerinizi öldürerek sona kalmaya çalışıyorsunuz. Hayatta kalan kazanır!

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir