Anasayfa > Blog > CS:GO Rolleri Nelerdir? – CS:GO Oyun İçi Roller

CS:GO Rolleri Nelerdir? – CS:GO Oyun İçi Roller

Valve tarafından 2012’de piyasaya sürüldükten beri en popüler oyunlardan biri olan oyunda CS:GO rolleri nelerdir? Hangi mevkiideki oyuncular neler yapmalı?

Valve’in yıllar önce piyasaya sürmesine rağmen sürekli turnuvalarla, güncellemelerle, yeni içeriklerle aktif tuttuğu CS:GO’da bazı oyun içi roller bulunmakta. Espor arenasında karşılaşabileceğimiz bu CS:GO mevkiilerinde bulunan oyuncuların yapmaları gereken bazı görevler bulunuyor. Peki nedir bu CS:GO rolleri, sizin rolünüz hangisidir? Gelin hep birlikte inceleyelim.

Aim Geliştirme Yöntemleri!

CS:GO Rolleri / Mevkileri

  • Lurker
  • Rifler
  • Sniper
  • Support
  • Entry Fragger
  • IGL

Oyunda beş farklı oyun içi rol, bir de takımın oyun içindeki liderine verilen ayrı bir isim bulunmakta. In-game leader rolündeki isim takımının oyun içindeki stratejisini belirlerken aynı zamnada oyununu da oynuyor.

Rifler

Rifler rolünde oynayan oyuncular, AK-47 ve M4A1-S gibi silahlarda ustalaşmış kişilerdir. Takımına nerede gerekirse orada yardımcı olan, özellikle bir role kendini sığdırmayan Rifler oyuncuların nişanı genelde ortalamanın üzerindedir. İyi bir Rifler oyuncusu olmak istiyorsanız sık sık aim ve spray çalışabilir, takımınızda eksik olan yere yardım edebilirsiniz.

Profesyonel arenada bu rolün en bilinen isimlerinden NiKo ve flamie bulunuyor. Entry Fragger rolünde de oynayabilen milli gururumuz XANTARES de dünyadaki en iyi Rifler’lardan bir tanesi. NiKo’nun aynı zamanda oyun içi liderlik rolünü de üstlendiğini belirtmeden geçmeyelim. Oyunun en iyi Rifler’ları arasında gösterilen İsmailcan DÖRTKARDEŞ’in hareketlerinden oluşan videoya aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Lurker

Lurker rolünde oynayan oyuncular, takımın adeta yılanı olarak nitelendirilebilir. Oynanan haritayı en ince detayına kadar ezberlemiş olan, her an rakibin arkasından çıkıp takımına avantaj sağlayabilecek Lurker’lar haritanın her yerinde takımlarına baskınlık sağlıyor. Siz A alanına girip bombayı kurmuşken takımınızın Lurker’ı B alanına çoktan gitmiş, size doğru gelmeye hazırlanan rakibinizi hiç beklemeden vuruyor olabilir.

Flusha ve GeT_RiGhT gibi isimler profesyonel arenadaki bilinen Lurker’lardan. 

csgo rolleri

Sniper

İsimden de anlaşılacağı gibi AWP’yi su gibi oynayabilen oyuncuların rolüdür Sniper. Uzak mesafedeki rakiplerini keskin nişancı tüfeğiyle tek tek avlayan, kritik bölgeleri tek başlarına tutabilen Sniper’ların iyi oynamak için sağlam bir reflekse ihtiyaçları var. Bu rolü ofansif ve defansif olarak iyiye ayıranlar bulunuyor. Ofansif sniperlar rakibin üzerine giderek elindeki yavaş silahla zoru başarırken defansif sniperlar tuttukları yere rakip geçirmemekle yükümlü.

Türkiye’yi global arenada temsil eden Woxic, yılların efsanesi kennyS gibi oyuncular Sniper rolünde oynuyor. Aşağıdaki videodan kennyS’in yaptığı inanılmaz oyunları izleyebilirsiniz.

Support

Destek rolünde oynayan oyuncular, takıma stratejik açıdan çok büyük bir fayda sağlıyor. Diğerlerinin öldürme üzerine izlediği stratejiden ziyade Support oyuncuları alabildikleri bombayı alarak takımlarının gireceği yere girmesine bombalarla yardım eder. İnce noktalardan atılan flash ve smoke bombaları rakibinin pozisyonunu bozarken takımın içeri girmesine yardım ediyor.

Xyp9x ve Styko gibi isimler CS:GO’nun en etkili destek oyuncularından.

csgo

Entry Fragger

Oyundaki en çok ilgi gören rol olarak tanımlayabileceğimiz Entry Fragger, takımı saldırırken ilk rakibi düşürüp atağı başlatan kişidir. Atılan bombaların ardından alana girip gördüğü ilk rakibi indiren, indiremese bile kendisini takaslayıp takımından birine rakibi adeta hediye eden Entry Fragger’ların takımın atak esnasındaki ilk kozu olarak görev görüyor. Bu rolde oynayan oyuncuların sağlam bir nişana ve reflekse sahip olması gerekiyor.

Espor arenasında apEX, friberg gibi oyuncular en iyi Entry Fragger’lar arasında gösterilmekte.

In-Game Leader

Oyundaki bütün oyuncuları oyun esnasında yöneten, nereye gidileceğini, nasıl gidileceğini, kimin ne yapacağını takım arkadaşlarına dikte eden yönetici IGL olarak adlandırılır. Takımın hem ekonomik hem de yeteneksel durumunu analiz edip ona göre izlenecek stratejiyi belirleyen oyuncular, takımın adeta beyni olarak görev yapar.

IGL rolünde oynayan oyuncular takımın koçuyla karıştırılmamalıdır. Koçlar maç öncesinde, antrenmanlarda strateji belirleyip takımı yönetirken IGL’ler oyun içinde takımı yönlendirir.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir