Anasayfa > Blog > CS:GO Silahı Sol Ele Alma Kodu, Bind Yöntemi

CS:GO Silahı Sol Ele Alma Kodu, Bind Yöntemi

Bu yazımızda CS:GO oyununda silahı sol ele alma kodu ve viewmodel ayarlarının nasıl değiştirilebileceği konusuna değindik.

Popüler FPS oyunu CS:GO, silahınızı nerede, nasıl tutabileceğinize dair size birçok özgürlük sağlıyor. Bu silah tutuş şekline de “viewmodel” adı veriliyor. Bu yazımızda silahınızı nasıl sol elinize alabileceğinizden, kolunuzu nasıl daha ileride görebileceğinizden bahsederek kendi viewmodel kodunuzu ayarlama yöntemini anlattık.

Aşağıda bulunan CS:GO kol değiştirme kodu ile silahınızı kullandığınız eli rahatça değiştirebilir, bahsettiğimiz harita ile viewmodel tercihlerinizi ayarlayabilirsiniz.

silahı sol ele alma

CS:GO Silahı Sol Ele Alma

  • Oyun ayarlarından geliştirici konsolu aktifleştirin
  • ” tuşuyla konsolu açın
  • cl_righthand 0 komutunu girin

Basitçe üç adımla CS:GO’da silahınızı sol ele alabiliyorsunuz. Yukarıdaki adımları uygulayarak CS:GO’da silahınızı sol elinizle kullanabilirsiniz. Aşağıdaki kodu kullanarak kolunuzu tek tuşla değiştirme yöntemini de tercih edebilirsiniz.

CS:GO Silahı Sol Ele Alma Bind Komutu

  • bindToggle Z cl_righthand 0

komutunu kullanarak silahı sol ele alma seçeneğini Z tuşuna atayabilirsiniz (bind). Bu sayede her tuşa bastığınızda silahı kullandığınız kol değişecektir. Z yerine istediğiniz tuşu yazarak silahı alacağınız eli değiştirmek için kullanacağınız tuşu belirleyebilirsiniz. Örneğin bindToggle M cl_righthand 0 komutunu yazarsanız her M tuşuna bastığınızda kullandığınız kolu değiştirebilirsiniz.

csgo

CS:GO Kol Uzatma / Değiştirme Haritası

Silahınızı daha öne almak istiyorsanız yapmanız gereken şeyler bir o kadar basit.

Crashz Viewmodel Generator haritasına abone olarak CS:GO’da kollarınızın pozisyonunu değiştirebiliyorsunuz. Kolunuzun uzakta veya yakında bulunmasını, sallanabilmesini, yüksekliğini kolayca bu harita sayesinde değiştirebiliyorsunuz. Buraya tıklayarak abone olabilir, ardından oyun içinde haritaya erişebilirsiniz.

CS:GO Crosshair Ayarları

Kolunuzun yerine ek olarak nişangâh ayarlarınızla da oynamak istiyorsanız doğru yere geldiniz. Aşağıdaki rehberimizden istediğiniz profesyonel nişangâh tercihini seçebilir, ya da bazı ipuçlarıyla kendi crosshair kodunuzu oluşturabilirsiniz.

CS:GO Crosshair Kodları

Nişangâhınızı sabit, küçük, mümkünse nokta olarak kullanmanızı, isterseniz de hazır nişangâhlardan seçiminizi yapmanızı öneririz. Güncellenmesi gerektiğini fark ettiğiniz veya eksik olduğunu düşündüğünüz herhangi bir profesyonelin crosshair ayarlarını da yorumlardan belirtebilirsiniz.

Yazıda arayıp bulamadığınız bir içeriği, eksik gördüklerinizi, görüşlerinizi yorumlar kısmından lütfen bizlerle belirtin. Umarız yardımcı olabilmişizdir, herkese iyi oyunlar diliyoruz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir