Anasayfa > Blog > CS:GO Sınırsız Mermi Kodu Nedir, Nasıl Aktifleştirilir?

CS:GO Sınırsız Mermi Kodu Nedir, Nasıl Aktifleştirilir?

Yıllardır oynanmaya devam eden FPS oyununda CS:GO sınırsız mermi kodu nedir, kullanmak için hangi adımlar izlenmelidir?

Valve’in geliştiriciliğini üstlendiği FPS oyunu CS:GO, oyunda kullanılan ve oyuncuların işine yarayan birçok kod içeriyor. Bu kodların büyük bir kısmı da oyuncular kendi başlarına oynarken kullanılabiliyor, böylece özel oyunda yapılabilecek şeylerin sınırı kaldırılıyor.

Bunlardan birisi olan sınırsız mermi kodunu kullanarak aimini geliştiren oyuncular, antrenmanlarını daha etkili bir biçimde yapabiliyor. Peki CS:GO’da sınırsız mermi kodu nedir, oyunda aktifleştirmek için ne yapmak gerekir?

CS:GO Nokta Crosshair Kodu

CS:GO Sınırsız Mermi Kodu

sm_cvar sv_infinite_ammo 1 kodunu geliştirici konsoluna girerek merminizi sınırsız yapabilirsiniz. Kodun sonundaki 1’i 0 yaparak, yani sm_cvar sv_infinite_ammo 0 kodunu konsola girerek mermiyi tekrar sınırlı hâle getirebiliyorsunuz. Geliştirici konsolunu açamıyorsanız, daha detaylı anlatım için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz.

CS:GO Sınırsız Mermi Kodu Aktifleştirme

  •  Ayarlar > Oyun Ayarları > Geliştirici Konsolunu Etkinleştir[~] kısmını ‘Evet’ olarak değiştiriyoruz
  • Esc’nin altındaki ” tuşuna basarak geliştirici konsolunu açıyoruz
  • sm_cvar sv_infinite_ammo 1 kodunu yazınca CS:GO sınırsız mermi kodu aktifleşiyor

CS:GO Konsol Açma

Diğer CS:GO Kodları

fps_max 60

Oyundan aldığınız FPS değerini 60’a sabitler ve daha yukarılara çıkmasını engeller. Her ne kadar birçok kullanıcı 0 komutu ile sınırsız FPS değeri almayı tavsiye etse ve biz oyuncular orada 300-500 görünce mutlu olsak da bu aslında yanlış. Bilgisayarın 60 FPS verdikten sonra yorulmadan diğer işlerine bakarak tam anlamıyla performans sağlaması oldukça önemli. Yine de tavsiyemizden hoşnut kalmazsanız diğer değerleri deneyebilirsiniz.

mm_dedicated_search_maxping 60

Bu komut ile birlikte ping’inizin 60’in üzerine çıkmayacağı, konum olarak internet bağlantınıza daha yakında bulunan sunuculardaki oyunları arar. Bu sayede internet bağlantınızda bir problem yoksa daha kaliteli oyun zevkleri yaşayabilirsiniz.

Not: 65’in altını önermiyoruz. Dilerseniz 30 ping’li oyunları da arayabilirsiniz fakat maç bulma süreniz zorlaşacağı gibi oyunlarınızı tek sunucuya mecbur bırakmış olursunuz.

cl_radar_scale 0.4

Mini map üzerinden görebildiğimiz ölçeği en geniş haline getiren bu konsol komutuna alışmaya bakın. Haritada takım arkadaşlarınızı takip ederken en çok işinize yarayacak kodun bu olduğunu belirtelim. Oldukça işlevsel, takımınızı yönlendirirken fazlasıyla işe yarayabileceği gibi oyun içerisindeki kafa karışıklığınızı da bir hayli azaltacaktır.

cl_radar_always_centered 0

Radarın sizi merkez almasının da önüne bu kod ile geçebiliyoruz. Bununla birlikte radarın merkezinde bizim bulunduğumuz konum olmuyor. Aynı zamanda haritada görebildiğimiz alanı da bir nebze daha geniş bir hale getirdiğini hatırlatmakta fayda var. Özellikle Dust 2 gibi büyük haritalarda kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Counter-Strike: Global Offensive Hakkında

Ağustos 2012’de Valve tarafından piyasaya sürülen CS:GO, çıkışından beri gelen güncellemeler, espor arenası, operasyonlarıyla birlikte oyun dünyasına damgasını vurmuş efsane bir yapım. FPS türünün en iyi örneklerinden olan Counter-Strike serisindeki son oyun olan Global Offensive’i Steam üzerinden bedavaya oynayabilirsiniz.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir