Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 1.12 Güncellemesi Yayınlandı

Cyberpunk 2077 1.12 Güncellemesi Yayınlandı

CD Projekt Red beklenen Cyberpunk 2077 1.12 güncellemesini yayınladı. Yama notları ve diğer detaylar haberimizde.

Ocak ayında gelen 1.11 güncellemesinin üzerine küçük çaplı bir yama daha yayınlanmış ve Cyberpunk 2077 nispeten daha stabil bir hale gelmişti. Gün içerisinde Şubat ayı için planlanan diğer güncelleme paketi de yayınlandı.

Cyberpunk 2077 1.12 güncellemesi kayıt dosyalarını ve kişisel bilgisayarları riske atan güvenlik açığını kapatıyor. Çeşitli modlar ve uzaktan kod etkinleştirme aracılığıyla oluşabilecek tehditler, 1.12 güncellemesi ile ortadan kaldırılacak.

Yeni yama arabellek aşımını da önleyeceği gibi ASLR olmayan DLL dosyalarını da değiştirecek.

Oyunu 1.12 sürümüne yükseltecek olan güncelleme henüz sadece PC üzerinden indirilebilir durumda olsa da kısa sürede PlayStation 4 ve Xbox One için de yayınlanması bekleniyor. PC’ye özel iyileştirmelerin bulunduğu Cyberpunk 2077 1.12 güncellemesi konsollar için de farklı çözümler getirecektir.

Akıl Alır Gibi Değil

Cyberpunk 2077’nin böyle bir özensizlikle geliştirilmiş olması oyun dünyasının aklını kurcalamaya devam ediyor. Sekiz yıl önce duyurulan fakat ne zaman geliştirildiğine dair birçok söylentinin dolaştığı yapım, milyonlarca kişinin kişisel bilgisayarını riske atabilecek güvenlik açıklarını da ancak çözebildi.

Üstelik bu probleme oyunun çıkışından neredeyse iki ay sonra odaklanılması durumu daha da trajikomik bir hale getiriyor. CD Projekt Red’in başındaki kurmayların, “kaliteye bir sözümüz var” minvalinde paylaştığı video ise bu tarz güvenlik açıklarının oluşturabileceği tehditleri telafi etmeyecektir.

Oyun dünyasının en sadık üyeleri olan mod yapımcılarını adeta rayların üstüne atmak ve zararlı niyetler güden bireylere böyle bir fırsat vermek, CD Projekt Red’in izlediği güvenilir politikanın artık o kadar da güvenilir olmadığını da gösterir nitelikte. Gerçekten de akıl alır gibi değil diyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir