Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Nihayet Geliyor

Cyberpunk 2077 1.2 Güncellemesi Nihayet Geliyor

Uzun süredir beklenen Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi oyundaki polis yapay zekasını iyileştirecek ve sürüş mekaniklerini geliştirecek.

Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red için bir felaket olmaya devam ediyor. 10 Aralık 2020 tarihinden beri yüzü hiç gülmeyen Polonya merkezli firma, geçtiğimiz aylarda bir siber saldırıya uğramış ve çeşitli hukuksal süreçlere başvurmuştu. Bu dönemde geliştirdiği oyunların kaynak kodlarının internet üzerinden satılmasına şahit olan CDPR, diğer yandan Cyberpunk 2077 için de çeşitli iyileştirmeler yapmayı hedefliyor.

Çıkış sonrası çizilen yol haritasında Cyberpunk 2077’nin ocak ve şubat aylarında iki adet büyük güncelleme alacağı ifade edilmişti. 1.1 güncellemesi yayımlansa da şirketin maruz kaldığı hack saldırısı 1.2 yamasının sekteye uğramasına neden oldu. Güncellemenin neleri değiştireceği oyuncularla paylaşılsa da çıkış tarihine dair bir açıklama yapılmadı.

Şubat ayında gelmesi beklenen güncelleme paketi çeşitli videolar aracılığıyla nihayet duyuruldu. Night City’de yeni neler var? başlığıyla yayımlanan videolar Cyberpunk 2077’nin resmi YouTube kanalının Liste Dışı videolar kısmında yer aldı. Kısa videolar, yeni güncellemenin oyunda neleri değiştireceğini gözler önüne seriyor.

Polisler Olay Yerine Işınlanmayacak

Cyberpunk 2077’nin en çok eleştiri aldığı noktalardan biri ise korkunç yapay zekası oldu. Polislerin suç işlendiği anda olay yerine anında ışınlanması hem gerçekçiliği tamamen yok ediyor hem de oyun zevkini büyük oranda baltalıyordu.

Aşağıdaki videodan da görüldüğü üzere polisler suç mahalline daha gerçekçi bir zaman dilimi içerisinde intikal ediyor. Olay merkezine ışınlanan robotlar ya da bir anda karşımızda doğan polisler olmayacak.

Sürüş Kontrolleri İyileştirildi

Cyberpunk 2077 1.2 güncellemesi oyundaki sürüş kontrollerini de elden geçirecek. CD Projekt Red yeni güncellemeye dair detayları resmi internet sitesi üzerinden duyurdu. Araba ve sürüş kontrolleri hakkında demeç veren geliştirici ekip “kare sayısının düşmesinin araç yönetimini de zayıflattığını” fakat bu durumun artık daha stabil bir hale getirildiğini belirtti.

CD Projekt Red son 10 yılın en çok beklenen oyununun kesinlikle hakkını veremediği için hukuki bir bataklıkta boğuluyor. Polonya merkezli oyun stüdyosu hem Polonya hükümeti tarafından hem de üçüncü parti mecralar tarafından adeta iğne iplikle inceleniyor. Şirket Cyberpunk 2077’nin çok daha iyi bir yapım haline geleceğine dair söz verse de milyonlarca oyuncu Cyberpunk 2077’yi dev bir hayal kırıklığı olarak hatırlayacak. 1.2 güncellemesinin çıkış tarihi ise henüz açıklanmadı.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir