Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 1.2 Yaması Ertelendi

Cyberpunk 2077 1.2 Yaması Ertelendi

Geçtiğimiz hafta siber saldırıya uğrayan CD Projekt RED Cyberpunk 2077 1.2 yamasını erteleme kararı aldı. Detaylar haberimizde.

Cyberpunk 2077’yi büyük oranda elden geçirmesi beklenen 1.2 yaması şirketin başına gelen son olaylardan sonra ertelendi. Şubat ayında çıkması planlanan güncelleme paketi daha sonra çıkış yapacak. Konu hakkında oyunun resmi Twitter hesabı üzerinden bir paylaşım yapıldı.

Cyberpunk 2077 1.2 yamasını belirttiğimiz zaman dilimi içerisinde paylaşmayı çok istememize rağmen geçtiğimiz hafta yaşanan siber saldırı stüdyomuzun altyapısını büyük oranda etkiledi. Yamayı sizlerle paylaşmak için biraz daha zamana ihtiyacımız olacak.

Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihi Polonya merkezli CD Projekt Red içinde bir seri felaketin başlangıcı oldu. Şirkete açılan davalar, şirket içi soruşturmalar ve hükümetin bile sürece katılmasıyla CDPR’ın başı dertten bir türlü kurtulmadı. Diğer yandan Cyberpunk 2077’nin vadedilenden çok uzak olması da geliştirici firmanın oyuncu dünyasındaki imajına büyük zararlar verdi.

Siber saldırı ile beraber şirketten çalınan kaynak kodlar da internet üzerinden satıldı. Hatta oyunların kaynak kodları Twitter üzerinde pek çok kez yer aldı. Giderek kötüye giden bu sürecin CDPR için nasıl sonlanacağını hep birlikte göreceğiz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir