Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 1.21 Güncellemesi Yayımlandı

Cyberpunk 2077 1.21 Güncellemesi Yayımlandı

Cyberpunk 2077 1.21 güncellemesi yayımlandı. Geçtiğimiz hafta yayımlanan dev güncellemenin üzerine yeni bir yama daha yapıldı. 

Oyuncular için Cyberpunk 2077 güncellemelerinden ve oyunun bulunduğu durumdan bahsetmek oyunu oynarken karşılaşılan hatalardan çok daha yorucu bir hale geldi diyebiliriz. Buna rağmen oyuncuların ve geliştiricilerin büyük bir kısmı yapıma dair umudunu hala koruyor. Geçtiğimiz gün CD Projekt Red’in başındaki isim Adam Kicinski, Cyberpunk 2077’den vazgeçmeyeceklerini ve oyunun gelecek yıllarda da başarılı satış rakamlarına ulaşması için çok çalışacaklarını ifade etmişti. CEO’nun yaptığı açıklamadan bir gün sonra yeni bir güncelleme paketi yayımlandı. Hotfix 1.21 olarak gelen güncelleme açık dünya ve görevlerdeki sorunlara odaklanıyor.

Şubat ayında yayımlanması gereken fakat çeşitli problemlerden dolayı ancak mart ayında yayımlanabilen bir önceki yama paketi ise polis yapay zekasında ve araç kontrollerinde iyileştirmeler yaptı. 1.20 güncellemesinin üzerine eklenen hotfix ise görevlerde oyunun gidişatını engelleyen problemleri çözmeye devam ediyor. Johnny Silverhand’in bazı görevlerde gözükmemesi, Maelstrom ile ilgili bir görevde düşmanların hareket etmemesi gibi sorunlar bu yamayla ortadan kalkacak.

1.20 güncellemesinin getirdiği yeni sorunların bir kısmının çözüldüğü belirtiliyor. Yayımlanan yama notlarında, geçtiğimiz sürümle beraber gelen NPC kıyafetlerindeki sorunların temizlendiği de  detaylar arasında yer aldı. NPC’lerin giydiği kıyafetler sürekli olarak değişiyor, görsel problemlere yer açıyor ve hatta kare sayısını bile etkileyebiliyordu.

Performans tarafında yapılan geliştirmelerden biri de oyunun hafıza yönetiminin geliştirilmesi oldu. Cyberpunk 2077 çıkış sonrası süreçte “memory leak” probleminden dolayı eleştirilmiş ve sistem hafızasını iyi bir şekilde kullanamadığı için düşük kare sayılarına yol açmıştı. Her yeni güncelleme paketiyle oyunun performans bağlamında daha stabil bir hale geldiğini söyleyebiliriz.

Cyberpunk 2077 1.21 güncellemesi PlayStation 4 üzerinde 25 GB olarak yayımlandı. Diğer platformlarda ise bu miktarın değişiklik gösterebileceğini belirtelim.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir