Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Ana Görev Yapmadan Bitirilebilecek!

Cyberpunk 2077 Ana Görev Yapmadan Bitirilebilecek!

Oyunun görev tasarımcısı Pawel Sasko’nun bir siteye verdiği röportaja göre Cyberpunk 2077 ana görev yapmadan bitirilebilecek.

Oyunun çıkışını uzun zamandır bekleten şeyin Cyberpunk 2077’nin görevleri arasındaki bağlantıları olduğunu biliyorduk. Oyuncunun yapabileceklerinin neredeyse sınırı olmayan bu oyunun yapımcısı, oyunu oynayanlara seçimlerinin gerçekten gidişatı etkilediğini hissettiriyor. The Witcher 3’te gördüğümüz bu yaklaşım, CD Projekt’in yeni şaheseri Cyberpunk 2077’de de beklemediğimiz kadar bulunacak. SpidersWeb adlı siteye verdiği röportajda oyunun görev tasarımcısı Pawel Sasko, yan görevlerin tamamen hikâyeden bağımsız olmadığını, yan görevleri yaparak da bir sona ulaşabileceğimizi belirtti.

cyberpunk 2077

Yan görevler diğer oyunların aksine hikâyeden bağımsız olmayacak, aksine öyle bir bağlantılı olacak ki oyunu ana hikâyeyi oynamadan bitirmek bile mümkün olacak. Yan görevlerde tanıştığımız insanlar, yaşadığımız olaylar bizi bambaşka bir sona sürükleyecek ve farklı bir sonla oyunu bitirebileceğiz. Pawel Sasko, verdiği röportajda konuyla ilgili aşağıdaki ifadeleri kullandı.

Cyberpunk 2077’de Hayatı Geriye Sarma Teknolojisi: Braindance!

Ana görev yapmadan Cyberpunk bitirilebilecek!

“Cyberpunk’ta buğdayın iğneleri gibi bir yapıya sahibiz, merkezde bulunan hikayenin farklı şekillerde tetiklenen birçok da yan hikâyesi bulunuyor. Bu yan hikâyeler daha önce hiç yapmadığımız bir şeyi yapma imkânı sunuyor bize, oyunun hikâyesini öyle bir değiştiriyorlar ki ana hikâyeyi bitirmeden oyunu bitirip hayatında farklı bir yol seçmiş, farklı seçimler yapmış, farklı kişilerle tanışıp onlarla ilişkiler kurmuş bir oyuncudan tamamen farklı bir son alabiliyorsunuz.”

Sasko, bu görev kompleksliğine örnek olarak Jackie’nin hikâyesinin oyuncunun seçimlerine göre değiştiğini verdi.

Kelebek etkisi misâli

“Karakterinizin arka planına göre Jackie’nin hikâyesinin değiştiğini fark etmişsinizdir. Seçtiğiniz hikâyeye göre, farklı yerde doğan, farklı bir hikâyeye sahip olan kişi olarak Jackie’nin hikâyesi ve kendisiyle olan ilişkinizin değişmesi bu durumun bir örneği. Bu biraz da kelebek efekti oluyor aslında. Oyunun başlangıcındaki seçimlerinizin oyundaki dünyanızı nasıl şekillendireceğinin bir örneği.”

Oyunun görev sisteminin şu ana kadar yaptıkları en karışık sistem olduğunu belirten Sasko’nun bu açıklamasına göre Cyberpunk 2077 ana görev yapmadan bitirilebilecek.

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

3 Yorumlar

  1. İnsanların beklentilerini baya yükselttiler umarım ellerinde patlamaz. CDPR olunca da insana bi güven vermiyorlar değil ama yine de belli olmaz. Çok hype lanmamak lazım bence.

  2. GOTY geliyor, hissediyorum

  3. Oyun güzel olacak ama açacak PC yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir