Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Ertelendi

Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Ertelendi

CD Projekt Red’in büyük heyecanla beklenen yeni yapımı Cyberpunk 2077 çıkış tarihi 17 Eylül 2020’ye ertelendi.

Ertelemeyi Twitter üzerinden yayınladıkları bir notla bildiren CD Projekt Red, 16 Nisan 2020 tarihinde çıkacağı duyurulan Cyberpunk 2077‘nin neden ertelendiğini de belirtti.

“Oyunun tamamlandığı ve oynanabilir olduğu bir noktadayız fakat yine de yapılacak çok iş var. Night City hikayelerle, içeriklerle ve gezilmesi gereken yerlerle dolu olduğu için; bu devasa dünyayı test etmeye, düzeltmeye ve cilalamaya ihtiyacımız var.

Cyberpunk 2077’nin en büyük başarılarımızdan biri olmasını istiyoruz. Dolayısıyla ertelemekle elimize geçecek olan değerli süreç  içerisinde oyunu mükemmel bir hale getireceğiz.”

“Çıkış tarihine yaklaştıkça yeni duyurulara hazırlanın.”

“Sizi Night City’de görmeyi iple çekiyor, sürekli desteğiniz için teşekkür ediyoruz!”

Marcin Iwinski ve Adam Badowski tarafından verilen demeçte oyunun devasa dünyasının geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Yedi yılı aşkın geliştirme sürecini neredeyse tamamlamış olan Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihinin ertelenmesi ne kadar üzücü olsa da, oldukça sevilen CD Projekt Red firmasının bu kararı oyuncular tarafından anlayışla karşılandı.

The Witcher 3: Wild Hunt gibi bir etkileyici yapıma imza atan firma, oyun dünyasındaki en saygın kuruluşlardan biri. The Witcher serisiyle imza attığı başarılardan sonra bir masa oyunu olan Cyberpunk’ı video oyun formatına taşımaya karar veren CD Projekt, oyunun bünyesine Keanu Reeves gibi ünlüleri de dahil etti.

 

Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Neden Ertelendi?

görsel 1 cyberpunk 2077

Özünde bir bilim-kurgu türü olan cyberpunk (siberpunk), detaylarla dolu devasa dünyalar ve bir o kadar da derin karakterler resmediyor. Bunu görsel anlamda tatmin edici, etkileşim bağlamında da ileri seviye yapmak oldukça fazla iş yükü anlamına geliyor.

Night City‘nin devasa olması ve derin karakterler ile dolu olması, Cyberpunk 2077 çıkış tarihi erteleme kararını anlaşılabilir kılıyor.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir