Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Yine Ertelendi!

Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi Yine Ertelendi!

Oyun dünyasının merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077 çıkış tarihi bir kez daha ertelendi. CD Projekt Red sözünü tutmadı. Detaylar haberimizde.

Oyunun @CyberpunkGame adlı resmi Twitter hesabından paylaşılan gönderide yapımın bir kez daha ertelendiği duyuruldu. Daha önce The Witcher serisini geliştiren CDPR, Cyberpunk 2077’nin bir kez daha ertelenmeyeceğine dair söz vermişti. Kısa süre önce yapılan paylaşımla oyunun yeni çıkış tarihinin 10 Aralık olduğu açıklandı.

Yeni Cyberpunk 2077 Çıkış Tarihi 10 Aralık

Geliştirme süreci boyunca birçok kez ertelenen yapımın Gold sürümü bile duyurulmuştu. 19 Kasım’da PC, Xbox One, PlayStation 4 ve Stadia için çıkış yapması beklenen oyunun ertelenme haberi oyun dünyasını karıştırdı. Hem Twitter hem de Reddit’te konu hakkında birçok kullanıcı tartışmaya başlarken, oyunu ön sipariş eden kullanıcıların birçoğu da siparişini iptal etti.

Belirlenen yeni çıkış tarihi ile Cyberpunk 2077’in piyasaya sürülmesine 44 gün kalmış oldu. Duyurulmasından bu yana resmi olarak 3 kez ertelenen yapım bir erteleme sürecine daha maruz kaldı.

Cyberpunk 2077 Neden Ertelendi?

Paylaşılan duyuruda aşağıdaki metin yer aldı.

Herkese merhaba,

Bugün Cyberpunk 2077’nin çıkış tarihini 21 gün daha uzatma kararı aldık. Yeni çıkış tarihi ise 10 Aralık.

Büyük ihtimalle kafanızda bir sürüyle soru ve duygu var, o yüzden öncelikle bizi mazur görün; özür diliyoruz.

Önümüzdeki en büyük zorluk oyunu hem halihazırda konsollar hem de gelecek nesil sistemlerin yanı sıra bilgisayar platformu için de hazırlamak. Dolayısıyla oyunun toplam 9 sürümünü (Xbox One/X, Xbox Series S/X, PlayStation 4/Pro, PlayStation 5, PC ve Stadia) de test etmemiz gerekiyor.

Tüm bu test sürecini evden yürütmek durumundayız. Diğer yandan Cyberpunk 2077 neredeyse yeni nesil konsollara uygun bir yapıma evrildiği için her şeyin stabil çalıştığından ve hiçbir sorun olmadığından da emin olmalıyız. Aynı zamanda 21 günde böylesine büyük bir oyunun test edilmesinin gerçekçi gözükmediğinin de farkındayız fakat bizim için bu süreç gerçekten çok önemli.

Bununla beraber sizlerden bazıları bu sözlerimizi mantıklı bulmayabilir. Çünkü Gold sürümüne erişmiş olmak oyunun tamamen bittiği ve tüm içeriklerin hazır olduğu anlamına gelse de, kalite seviyesini artırmak her zaman mümkün. Özellikle oyun, en fazla bu süreçte geliştirme alıyor ve bu geliştirmeler ilk gün yamasıyla dağıtılıyor. Bizler bu zaman aralığını uygun bir şekilde hesap edemedik.

Elimizde muazzam bir oyun var ve onun için her kararı verebiliriz. Eğer tüm bunlar bir noktada sizi kendine aşık edecek bir oyun yapmamızı sağlayacaksa, en zor kararları vermekten bile tereddüt etmeyeceğiz.

Adam Badowski ve Marcin Iwinski’nin kaleminden paylaşılan bu not, Cyberpunk 2077’nin neden ertelendiğine bir yanıt getirdi.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir Yorum

  1. Acaba 2077 çıkış yılı mı olacak? Kafamda deli sorular…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir