Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Duvardan Koşma Modu Geliştirildi

Cyberpunk 2077 Duvardan Koşma Modu Geliştirildi

Cyberpunk 2077 duvardan koşma modu geliştirildi ve Nexus Mods üzerinde yayımlandı. Moda dair detaylar haberimizde.

CD Projekt Red’in Cyberpunk 2077 ile vadettiği birçok özellik oyunun son halinde yer almıyor. Geliştirme sürecinde çıkarılan çeşitli içeriklerden biri de ana karakter V’nin duvardan koşmasını sağlayan sibernetik protezlerdi. Fakat 10 Aralık 2020’de çıkış yapan ve üzerine birçok yeni güncelleme alan oyunda hala böyle bir özellik bulunmuyor.

Cyberpunk 2077 gibi devasa yapıların bolca bulunduğu bir oyunda duvarlardan koşmak oynanışı daha zengin bir hale getirebilirdi. Oyuncuların uzun bir süredir yokluğundan yakındığı bu durum, bir mod yapımcısı sayesinde kısmen çözüldü diyebiliriz. Modun kısa videosunu aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz.

Saturne rumuzlu mod geliştiricisi Cyberpunk 2077 duvardan koşma modunun daha tamamlanmadığını da belirtiyor. Henüz yapım aşamasında olan modu diğer oyunculara sunan geliştirici, açıklama kısmında aşağıdaki ifadelere yer veriyor:

“Eğer duvarlar üzerinde koşarken doğrudan önünüze bakmazsanız bir hata sonucu duvarın içine geçebilirsiniz. Her duvardan koşamayacağınızı da belirtmeliyim dolayısıyla çok etkileyici bir mod beklememelisiniz.”

Modun Nexus Mods sayfasına bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz. Yüklemek ve stabil bir şekilde çalıştırmak için Cyber Tweak Engine modunu kurmanız gerektiğini belirtelim. Akabinde indirdiğiniz dosyaları Cyberpunk 2077’nin kurulu olduğu dizinde yer alan CET (cyber_engine_tweaks\mods) dosyasına taşımanız gerekiyor.

Geliştirici ekip ise oyunun çıkışına yakın bir süreçte duvarlar üzerinden koşabilme özelliğini neden kaldırdıklarını açıklamıştı.

“Çeşitli tasarım tercihlerinden dolayı bu özelliği kaldırdık fakat yine de oyunun genel anlamda çok esnek bir yapısı olduğunu söyleyebiliriz.”

2018 yılında düzenlenen E3 organizasyonunda bu özellik gözler önüne seriliyor. 48 dakikalık oynanış fragmanında V’nin görev esnasında duvarlardan koşarak Z Bıçakları’nı kullandığını ve düşmanın üzerine atlatarak etkisiz hale getirdiğini görebiliyoruz.

Oyuncular ise bu özelliğin oyundan neden kaldırıldığını merak ediyor. Çünkü oyunun genel seviye tasarımları göz önünde bulundurulduğunda duvarlardan koşabilmenin çok yerinde bir oynanış tercihi olduğunu söyleyebiliriz.

Cyberpunk 2077 Polis Takibi Modu

Mod yapımcıları Cyberpunk 2077’yi güncel halinden çok daha iyi bir noktaya taşıyor diyebiliriz. Bu örneklerden biri de mandruis7 rumuzlu bir mod yapımcısı tarafından geliştirilen polis takibi modu oldu.

Enhanced Police adındaki mod sayesinde oyunun son sürümünde bile hiçbir etkisi olmayan polisler sizi takip etmeye başlıyor. Mod sayesinde polisler Night City’nin kalabalık caddelerinde sizi takip ediyor ve sürekli ateş ederek etkisiz hale getirmeye çalışıyor. Bu bağlantı üzerinden modun sayfasına ulaşabilirsiniz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir