Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Geliştiricisi Söylentileri Yalanladı

Cyberpunk 2077 Geliştiricisi Söylentileri Yalanladı

Cyberpunk 2077’nin yapım sürecinde birçok içeriğin oyundan çıkarıldığını belirten paylaşım Cyberpunk 2077 geliştiricisi tarafından yalanlandı.

GameFAQs forumlarında Cyberpunk 2077’nin geliştirme sürecinde yaşananları anlatan bir gönderi yer alıyor. Birkaç hafta önce yapılan paylaşımda CDPR bünyesinde çalıştığını iddia eden bir geliştirici, durumun gerçekten çok kötü olduğunu ve vaadedilen oyunun ancak Haziran 2021’de hazır olacağını ifade etmişti.

Kullanıcı, yaptığı paylaşımda yatırımcıların çok sabırsız olduğunu ve oyunun olabilecek en hızlı şekilde çıkış yapması için birçok içeriğin oyundan silinmesine karar verildiğini de eklemişti. Oldukça uzun olan paylaşımında, çıkarılan içeriklerin 2021 yılında tekrar ekleneceğini de belirten kullanıcının yorumları ise Cyberpunk 2077 geliştiricisi tarafından yalanlandı.

Normalde söylentiler üzerine yorum yapmayız fakat bu ifadeler doğru değil.

Paylaşımında ” Cyberpunk 2077’nin aslında dinamik aranma sistemine, daha canlı bir açık dünyaya ve daha derin bir hikayeye sahip olması planlansa da bunların hepsini çıkarmak zorunda kaldık” diyen kullanıcının ifadelerine CD Projekt Red’den yanıt geldi.

Daha önce bu tür söylentilere yorum yapmayan CDPR ise Cyberpunk 2077 hakkındaki “eksik içerikler daha sonra eklenecek” ifadesinin doğru olmadığını belirtti.

Ocak ve Şubat Ayında İki Adet Güncelleme Gelecek

Oyunun özellikle PlayStation 4 ve Xbox One’daki performansı için adeta bir felaket diyebiliriz. PC tarafında ise düşük optimizasyon, ani FPS düşüklükleri, hatalar ve çökmeler yer alıyor. Devrimsel bir RPG oyunu olacağına dair söz verilen yapımın sadece RPG elementlerini barındırması ve seçimlerin genel hikaye üzerinde çok az etkisi olması da Cyberpunk 2077’nin eleştiri aldığı konulardan biri oldu.

CD Projekt Red ise bu felaketi bir şekilde toparlamaya çalışırken oyunun 2021 yılının ilk iki ayında iki adet dev güncelleme alacağını duyurdu. Aynı zamanda ücretsiz ek paketler de oyuna daha sonra içerisinde eklenecek.

Oyunun geliştirme sürecine dair söylentiler ise günden güne büyüyor. Geliştirici ekibin baskı altında çalıştığı ve 50.000’e yakın diyalog parçasının oyundan çıkarıldığı gibi iddialar internette tartışılıyor. Firma iddialar için “basitçe doğru değil” dese de sekiz yıllık geliştirme sürecinin ardından çok kötü çıkış yapan Cyberpunk 2077’nin arkasında neler yaşandı merak ediyoruz.

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir