Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Geliştirme Maliyetini Çıkardı

Cyberpunk 2077 Geliştirme Maliyetini Çıkardı

Son dönemin belki de en popüler oyunlarından olan Cyberpunk 2077 geliştirme maliyetine çıkışından 2 gün itibarıyla ulaşmış durumda. 

Polonyalı geliştirici CD PROJEKT RED tarafından geliştirilen ve duyurusundan itibaren herkesin büyük bir heyecanla beklediği Cyberpunk 10 Aralık’ta çıkışını gerçekleştirdi. Çıkışı ile birlikte de oyunun başarısını sayısal verilerle görmeye başladık.

Çıkış öncesinde 8 milyona yakın ön sipariş alan yapım, çıkışına haftalar kala 50 milyon $’lık bir satış başarısına ulaşmayı başarmıştı. Aynı zamanda bu satış başarısını takiben Cyberpunk 2077, tek oyunculu bir oyun olarak çıkış gününde en çok oynanan oyun olmayı başardı. Daha önceden 400.000’li rakamlarda olan bu sayı Cyberpunk 2077 ile birlikte 1 milyon 3 bin 264’ye ulaştı.

CD PROJEKT RED tarafından yapılan açıklama göre ise  Cyberpunk 2077 geliştirme maliyetin çıkarmış durumda. Geliştirme maliyeti ile birlikte Cyberpunk 2077 sayesinde CD PROJEKT RED, 2020 yılının reklam giderlerini de çıkarmış durumda.

Çıkışı üzerinden henüz 2 gün geçmesine rağmen bu rakamlara ulaşan Cyberpunk 2077 önümüzdeki günlerde daha da yüksek satış ve başarı rakamlarına ulaşacak gibi görünüyor. Her ne kadar teknik sıkıntıları ve ülkemiz pazarında ise “Çeviri Hatası” ile tepkileri üzerine çekse de oyunun başarısı gittikçe artmaya devam ediyor.

Cyberpunk 2077’nin Türkçe Çevirisinde Tepki Gören İbare

 

Hakkında Batuhan Demirbaş

Bir oraya bir buraya taşındığımız bir çocukluk geçirdiğimden 4 yaşımda kendimi kaptırdığım oyun dünyasına olan tutkum sanırım hala artıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir