Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Kara Cuma’da İndirime Girecek mi?

Cyberpunk 2077 Kara Cuma’da İndirime Girecek mi?

Yılın beklenen oyunu Cyberpunk 2077 Kara Cuma’da indirime girerek hepimizi şaşırtabilir. Nedenini merak ediyor musunuz?

Aslında haberin belli bir kaynağı olmadığını, analizler sonucunda yazıldığını söyleyelim. Yani sizinle bir sızıntı paylaşmıyoruz. Bildiğiniz üzere Cyberpunk 2077 sonuncusu Gold sürüm ardından olmak üzere pek çok kez ertelendi. Bu durum oyuncuları bir hayli üzdü ve ön siparişini iade eden çokça oyuncu gördük. Ancak tek sorun bu da desek yalan olur…

Cyberpunk 2077 Sistem Gereksinimleri

Oyunun yapımcı firması CD Projekt Red (CDPR) son yılların büyüyen firmalarından ve Avrupa’nın belki de en kıymetli oyun geliştiricisi konumunda. Ancak yine de ekonomik sarsıntılardan kolaylıkla etkilenebiliyor, ellerinde The Witcher oyun serisi ve Cyberpunk 2077 dışında bir marka mevcut değil. Bu nedenle olumsuz haberler şirketi çok hırpalıyor. Örneğin son gecikme haberi şirketin hisse senedi fiyatlarında %25 civarı azalmaya neden oldu.

Oyunun ön sipariş fiyatı 249 TL, eğer %10 bir indirim olacak olursa fiyat 224 TL’ye inecektir.

Şirket hem oyuncuların gönlünü yeniden kazanmak için, hem de hisse senetlerinde eski konumunu yakalamak için çeşitli stratejiler deneyecektir. İş dünyası bunu gerektiriyor. Bu hamleler arasında oyunun fiyatında çıkışa özel indirimler yapmak da yer alabilir. CDPR oyunlarını seneler boyunca başarıyla satabilen bir şirket olduğu için çıkışta indirim yapmak ancak daha fazla satış getirecektir. Dolayısıyla oyunun çıkış tarihinden önce 27 Kasım tarihinde fiyatta bir indirim görmemizin mümkün olduğunu söylemek zor değil.

Ancak…

İndirim %10 dahi olsa ülkemizde pek çok oyuncuyu rahatlatabilir. Ancak şirket kazanacağı bu direkt kazançtan imajı ve prestiji için vazgeçer mi bir şey söylemek oldukça zor. Ayrıca önümüz yoğun indirim dönemleri barındırıyor. Cyberpunk 2077 kara cuma indirimi ile fiyatında değişiklik yapmazsa kış indirimlerinde yapma ihtimali var. Sonuçta fakat bu iki indirim durumunu da oyunu öncesinde sipariş veren oyunculara ayıp olmaması adına es geçebilir ve bizlerin indirime olan umutlarını yaz gelene kadar söndürebilirler. Peki, sizce CDPR nasıl bir yol izleyecek ve izlediği yoldan nasıl bir fayda sağlayacak?

Hakkında Eran Küçük

Hikaye > Grafik sempatizanı bir yönetmen. Marmara Radyo, Televizyon ve Sinema mezunu ve hayali kendi oyunlarını yapabilmek. Savebutonu adresinde çeşitli konularda imtiyazı var.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir