Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Işın İzleme Teknolojisi AMD’nin Kartlarında Da Çalışacak

Cyberpunk 2077 Işın İzleme Teknolojisi AMD’nin Kartlarında Da Çalışacak

Cyberpunk 2077 ışın izleme özelliğinin oyunun çıkışında sadece NVIDIA kartlarında çalışacağı söylentisi, NVIDIA’dan gelen açıklamayla yalanlanmış oldu.

Cyberpunk 2077’nin çıkışında oyundaki ışın izleme özelliğinin AMD kartlarında çalışmayacağı, AMD kullanıcılarının bir süre beklemesi gerektiği söyleniyordu. NVIDIA’nın yaptığı basın toplantısında yapılan açıklamayla birlikte bu özelliğin NVIDIA’ya özel olmadığı, bütün kartlarda çalışacağı öğrenildi. Açıklama birçok kişiye şaşırtıcı gelmese de, Cyberpunk 2077’deki ışın izleme teknolojisinin bütün kartlarda çalışacağı belli olsa da etrafta dönen söylentiler böylece yanlış çıktı.

Söylentilerin kaynağı ise biraz daha eskiye dayanıyor. Quake 2 RTX, Wolfenstein: Youngblood gibi NVIDIA’nın ışın izleme arayüzünü kullanması beklenen Cyberpunk 2077’nin ışın izleme teknolojisinin bu sebepten dolayı sadece NVIDIA kartlarında çalışması bekleniyordu.

Cyberpunk 2077 Işın İzleme Oyunun Çıkışında AMD Kartlarında Çalışacak

AMD, yakın zamanda Radeon RX 6000 serisinin geçmişte çıkarılan, yaygın olarak kullanılan ışın izleme API’ını kullanan oyunlarda bu özelliğin destekleneceğini açıklamıştı. Yaygın olarak kullanılan API’lar arasında ise DirectX, Vulkan gibi arayüzler bulunuyor. Uzun zamandır beklenen oyun Cyberpunk 2077 de AMD’nin desteklediği DirectX’in ışın izleme teknolojisini kullanacak.

NVIDIA’dan Brian Burke, basına yaptığı açıklamada da oyunun çıkışında AMD kartlarının ışın izlemeyi destekleyeceğini belirten ifadelerde bulundu.

“Cyberpunk 2077, sektörün standardı olan DXR arayüzünü kullanıyor. Bu teknoloji DXR uyumlu bütün ekran kartlarında çalışacak. Cyberpunk 2077’nin ışın izleme teknolojisiyle ilgili hiçbir şey NVIDIA’ya özel değil.”

Hakkında Efe Eren Genç

Boğaziçi Dilbilim öğrencisi, orada burada yazıp çeviriyor, kendince bir şeyler deniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir