Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077, Japonya’da Sansüre Uğrayacak

Cyberpunk 2077, Japonya’da Sansüre Uğrayacak

Zaman zaman, video oyunlarının bazı ülkelerde sansüre uğradığına şahit oluyoruz. Eğer siz de gündemi takip eden bir oyun severseniz bu tür durumlara aşinasınızdır. Bu sansürlerin en çok karşımıza çıktığı ülkelerden biri de şüphesiz Japonya. Şimdi bu kervana Cyberpunk 2077 de katılıyor.

Japon derecelendirme kuruluşu Computer Entertainment Rating Organization (CERO), standartları sebebiyle pek çok oyun Japonya’da sansüre uğradı ve uğruyor. Firmalar da bu standartlar doğrultusunda çeşitli önlemler almak zorunda kalıyorlar. Genellikle cinsellik ve “gore” diye nitelendirdiğimiz abartılı derecede gerçekçi, kanlı sahneleri kapsıyor bu sansürler.

Dökülen İç Organlara CERO Engeli

Cyperpunk 2077, Japon derecelendirme kuruluşu CERO‘nun standartlarına uygun bir biçimde Japonya’da çıkış yapacak. Sadece Japonya’da geçerli olacak olan sansür, belirttiğimiz gibi kan ve cinsellik özelinde uygulanacak. Oyunun hikayesi ve oynanışında hiçbir şekilde sansüre başvurulmayacak.

Cyberpunk 2077, Japonya'da Sansure Ugrayacak

Oldukça büyük bir pazar olan Japonya’da bu tür sansürlerin hala var oluyor olması da işin ilginç yanlarından.

Cyberpunk 2077, 19 Kasım 2020 yılında biz oyuncuların beğenisine sunulacak. Oyun; Xbox One, PlayStation 4 ve PC platformları için çıkış yapacak.

Hakkında Emre Çakıcı

Kendimi bildim bileli oyun oynuyor, film izliyor, arada bir de kitap okuyorum. Naçizane yazdıkça hem bilgilendiriyorum hem kendimi geliştiriyorum. İlerde bu sektörde çalışmak birkaç hayalimden biri.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir