Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Müzikleri Nasıl Yapıldı?

Cyberpunk 2077 Müzikleri Nasıl Yapıldı?

Night City Wire Episode 5 bölümü ile Cyberpunk 2077 müzikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Detaylar haberimizde.

CD Projekt Red’in resmi Twitch kanalı üzerinden yapılan yayında oyunun OST’sine dair detaylar ortaya çıktı. Night City Wire Episode 5’in büyük bir kısmının ayrıldığı müzik bölümünde birçok sanatçı yer aldı. Cyberpunk 2077’nin atmosferini tanımlayan müziklerin analog synthesizer enstrümanlar ile bestelenmesinin yanı sıra Rave, Electronic Dance Music ve Industrial türlerinin de bulunduğu belirtildi.

Run the Jewels, Rat Boy, Gazelle Twin ve Grimes gibi synthwave kültüründen birçok sanatçı Night City Wire bölümünde röportaj verdi. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan Run the Jewels – No Save Point adlı şarkıyı aşağıdaki bağlantı üzerinden dinleyebilirsiniz.

CDPR’dan Yayıncı Dostu Hamle: Telif Hakkına Sahip Şarkılar Kapatılabilecek

Yayın platformlarının gittikçe sıkılaşan telif hakkı politikasına CD Projekt Red’den müthiş bir çözüm yöntemi geldi. 19 Kasım akşamı yayınlanan Night City Wire bölümünde, Cyberpunk 2077’yi yayınlayan yayıncıların telif hakkı olan şarkıları dilediğinde kapatabilecekleri ifade edildi.

Böylece telif hakkı uyarısı almamak için oyunun müziklerini tamamen kapatmayı tercih eden yayıncılar, oyun deneyimlerinde sorun yaşamayacak. Cyberpunk 2077’nin ambiyansı için oldukça mühim olan müzikleri kapatmamak yayıncılar açısından pek olumlu olacaktır.

Cyberpunk 2077 Müzikleri 7.5 Saati Geçiyor

Oyunun müzikleri toplam 7.5 saati aşacak. Yapımda yer alan birçok sanatçının “çalıştığım en büyük projelerden biri oldu” dediği Cyberpunk 2077 OST ‘sinde Nina Kraviz de yer alıyor.

Programda neredeyse her bölge ve her görev için ayrı bir müzik bestelendiği de belirtildi. Saatlerce sürecek olan Cyberpunk 2077 müzikleri, Night City’nin kendine has özelliklere sahip olan bölgelerinde değişiklik gösterecek.

10 Aralık 2020 tarihinde çıkış yapacak olan Cyberpunk 2077 için heyecan dorukta. Bu gece yayınlanan Night City Wire bölümünde ise yeni oynanış videoları, lokalizasyon hakkında bilgilendirmeler ve oyunun müzikleri bekleyenlerle paylaşıldı.

 

 

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir