Anasayfa > Oyun Haberleri > Cyberpunk 2077 Telif Hakkı Olmayan Şarkılarla Gelecek

Cyberpunk 2077 Telif Hakkı Olmayan Şarkılarla Gelecek

CD Projekt Red’den içerik üreticilerini sevindiren haber geldi. Cyberpunk 2077 telif hakkı bulunan şarkıları kapatma şansı sunacak.

Cyberpunk 2077’nin müzikleri yayıncı ve video içerik üreticileri için telif sorunu oluşturmayacak. Dileyen üreticiler oyunda telif hakkı bulunan şarkıları kapatabilecek. Böylece oyunun genel atmosferinden taviz verilmeyecek ve ihlal riski bulunmayan özgün müzikler oyunda olacak.

Birçok yayın ve video içerik platformunun telif hakkı konusunda izlediği politikalar gittikçe sıkılaşıyor. Özellikle Twitch üzerinde yayın yaparken şarkı açmak eskisi kadar basit bir işlem değil. Bu sebepten dolayı birçok yayıncı oyunları sessiz bir şekilde yayınlıyor. Bu hem seyirci kitlesinin hem de yayıncının oyundan aldığı deneyimi büyük oranda baltalayabiliyor. CD Projekt Red’in merakla beklenen oyunu Cyberpunk 2077 ise bu duruma bir çözüm götürecek.

Konu hakkında oyunun resmi internet sitesinde bir blog yayınlandı.

Cyberpunk 2077 Telif Hakkı İhlali Riskini Ortadan Kaldırıyor

“Selam millet!

Cyberpunk 2077’yi ve müziklerine istinaden ortaya çıkan birtakım endişelere yanıt vermek istedik.

Bugüne dek olduğu gibi herkesi oyunlarımız üzerinden içerik üretmeye teşvik ediyoruz ve onları oynarken yayınlamanızı seviyoruz. Cyberpunk 2077’nin çıkışıyla beraber üreteceğiniz içerikleri, oynanış videolarını, kazanım rehberlerini ve hatta speedrunları bile heyecanla bekliyor olacağız.

Cyberpunk 2077 CDPR ekibindeki besteciler ve müzisyenler tarafından üretilen birçok muazzam müzikle beraber gelecek. Bununla beraber muazzam sanatçılar tarafından bestelenen 150’den fazla şarkıyı da dinleme şansınız olacak. Fakat maalesef, telif hakkı dünyası oldukça karışık ve tüm bu şarkıları içeriklerinizde yayınlamanız mümkün değil.

Bu noktada istediğimiz son şey telif hakkı sorunları ile karşılaşmanız. Bu yüzden içerik üreticileri için özel olarak bir seçenek geliştirdik. “Telif Hakkı Bulunan Müzikleri Kapat” seçeneği ile oyunun şarkılarının küçük bir kısmını devre dışı bırakabileceksiniz. Böylece içerikleriniz ticari anlamda bir zarar görmeyecek ve telif hakkı ihlali yüzünden videolarınız kaldırılmayacak.

Cyberpunk 2077 içeriklerinizi üretmeye başlamadan önce bu seçeneği etkinleştirmeyi unutmayın.

Yukarıda bahsettiğimiz bu özellik sayesinde hiçbir sıkıntı yaşamayacağınıza eminiz. Fakat oluşabilecek sorunlarda bize legal@cdprojektred.com adresi üzerinden ulaşabilirsiniz. Yardımcı olmak için elimizden geleni yapabiliriz.

Cyberpunk 2077’yi oynarken ve oyunumuz için içerik üretirken eğlenmeniz en büyük temennimiz.

Night City’de görüşürüz!”

Hakkında Kerem Doğan Karakoç

Kerem İstanbul Üniversitesi'nde edebiyat okuyor ve dört yılı aşkın bir süredir internetin çeşitli köşelerinde yazarlık yapıyor. Boş zamanında da tekrar tekrar Blade Runner izliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir